Dagen då allting vänder

Idag är det helgalet här, vi har 4 snickare igång plus Gustaf som håller på med rören till elementen. Tänk er följande scenario: polsk technomusik på hög nivå, en st sticksåg som skär upp i taket för ett större fönster, en person som står med yxa och fixar reglar, en st borrmaskin som borrar igenom 20 cm regel, en st såg som skär bort gamla kopparrör och som grädde på moset en som går loss med hammare och 15 cm långa spik... och mitt i detta ligger världens goaste lilla bebis och stensover?!?!?! Är grymt tacksam att G är hemma idag för det har redan blivit dags för vända nr 2 till byggaffären och det är lite småjobbigt att rodda det med mina 2 små raringar i släptåg. Albin tycker stundtals att det är rätt jobbigt med byggverkstan men han har kommit på att han kan hämta sina hörselskydd och då blir det genast lättare. Sedan är han dessutom väldigt lätt att muta med isglass och favoritfilmen på tv ;o).

Det känns däremot mycket lättare idag, bara all gammal isolering väl var ute så började man känna att det vände och idag är verkligen en positiv (om än stressig) dag. De 2 extra snickarna är här för att fixa med takfönstren. Vi har ju ett litet fönster ovanför trappan som har levt klart sitt liv och ska bytas ut mot ett större. Sedan ville ju Gustaf ha in ett på toa (har nog nämt det tidigare) så även det ska monteras in idag. Våra "gamla vanliga" snickare håller på att regla upp för att kunna lägga golvet och när det väl är klart har vi "bara" finlir kvar :o). Det kommer bli så himla fint däruppe och jag längtar verkligen!! Räknar med att vi får tillbaka vår ovanvåning i slutet av veckan, sedan får vi se hur många dagar vi får vänta innan vi kan flytta in möbler på de nymålade golven. Vill minnas att färgen ska härda i 5-6 dagar...

             
Vårt nya TV-rum från 2 vinklar. Den första är från Iris rum och den andra som man ser det från soffan :o)

           
Här är Iris rum. Mysigt va?! Fattas bara väggar, dörr, golv, färg och tapeter... och så ska ett fönster flyttas och bytas ut ;o). Till vänster i bild ser man även det gamla fönstret ovanför trappan som ska bytas ut.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0