Rida, rida, rida....

Jag har äntligen kommit upp på ryggen på Melsan igen, känns väldigt, väldigt roligt! Första ridpasset gick bra, rastade av henne lite på lina innan jag satt upp. Hon uppförde sig som ett sant änglabarn. Ridmässigt som förväntat - ormig, ville inte riktigt ta stöd, förböjer sig och fladdrar rent allmänt. Inte direkt uppvisningsskick med andra ord ;o). Nöjde mig med skritt och trav och en positiv känsla detta första pass.

Idag var det dags för andra passet. Lite samma här med hur hon gick. Jobbade med att få henne jämn i sidorna och försöka spåra, gick rätt bra i både skritt och trav. Bestämde mig för att känna något varv på vardera galopp och att jag skulle ta höger först då hon har jobbigast för den ifall hon blev lite trött... Meeeeen - även om tanken var god blev det så fel! Hon fattade bara fel så jag tänkte ställa henne lite utåt i fattningarna och det var nu det sket sig. När jag ställde henne utåt satte handbromsen i istället och DET kan jag inte acceptera! Ok med felfattning bara hon går framåt men tvärnit är big NONO! Provade vänstergaloppen och det gick helt ok. Gick tillbaka till höger och samma problem igen. Blev in liten dust och så fort hon accepterade att gå fram duktigt utåtställd samt fatta galopp och bjuda fram var jag nöjd och hon fick massa beröm. Men det var ingen vacker syn på vägen dit. Jag har ju ingen "ridstyrka" att sitta emot med och det hjälpte knappast. Att det inte heller går att gunga igång en häst till högre gångart är knappast någon nyhet... Åhhh, blir så irriterad att jag inte kunde lösa det bättre utan fick bråka lite med henne så här tidigt i ridningen! Vill inte att det ska  bli en "grej". Nu är iaf planen att inte galoppera förrän hon stärkt sig och blivit jämn i båda sidorna och bjuder på rakriktad. Plus att hon får ridas varannan dag tills hon blivit lite mer igång och ridas ute så ofta det går...

           
           Nöjd och trött Melrose efter första ridpasset på 6 månader...

Ella var kanonfin på lördagen och vi jobbade med övergångar, tempoväxlingar och galoppen. Var hur nöjd som helst med henne och otroligt peppad inför nästa helgs träning. Idag hade jag träningsvärk i magen och var galet trött efter blä-passet med Mels. Funderade på att rida ut men uteritt med prillig Ella är betydligt jobbigare än ett dressyrpass så det blev paddocken. Efter ca 15 min såg jag mig besegrad av trötthet och träningsvärk och ville inte förstöra den positiva trenden vi haft det sista. Kände att Ella var också trött efter gårdagens pass så vi avslutade med en uteritt i solen istället. Mycket bra beslut tyckte vi båda och Ella hittade inte på ett enda tramstrick!

           


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0