Energitjuveri...

Detta inlägg är tungt så läs inte om ni vill behålla er energi. Detta inlägg är för att jag behöver ösa ur mig skiten så bestämd här om ni vill fortsätta läsa eller helt enkelt strunta i det... Here goes...

Det är en jäkligt marig grej det här med utmattningssyndrom. Ena stunden kan jag känna mig rätt ok för att nästa stund bli toktrött och fullkomligt krascha i soffan. Jag är lite som ett barn, upp som en sol och ner som en pannkaka så det är svårt att planera saker eller kommitta sig till saker. Men det jobbigaste är att nog det faktum att min omgivning inte riktigt förstår hur det är ställt med mig utan kör på som vanligt och tycker nog att jag är lite krånglig och gnällig... Men jag orkar inte ta hand om båda barnen själv en längre stund medan min man går ut och fixar med båten. Sorry alltså men jag kan inte :-(. Och tro mig, jag hade verkligen velat för jag vet hur viktigt det är att båten blir klar så vi kan sälja den..

Jag kan inte heller "stämpla ut" 15:10 när min mamma kommer för att hjälpa mig passa barnen så jag kan gå ut och rida för 15:10 orkar jag kanske inte det. Kanske 16:00 eller 17:12, om jag ens orkar alls idag. Men det betyder inte att jag orkar ta barnen själv utan att jag bara behöver pausa... eller dricka en kopp te på altanen. Jag vet faktiskt inte för allt hänger på hur jag känner mig just då, i det ögonblicket. Det är fullkomligt hjärtskärande för mig att inte orka ta barnen själv nu när det varit långhelg, det får mig att må skit men jag kan bara inte. Jag går på reserven hela tiden och behöver tanka energi! Jag kan inte tanka när en 2,5- och 5-åring vill ha uppmärksamhet, eller kivas, eller behöver bytas på, eller är hungriga, eller slagit sig, eller vill bada, eller hoppa studsmatta, eller pussla. Jag orkar en kort stund men inte flera timmar, så är det just nu. Och mina barn är det viktigaste jag har så hur tror ni att detta känns?! Hur tror ni att detta dåliga samvete hjälper mig att tanka energi så jag kan komma tillbaka?! Jag vet att vi har en "att-göra-lista" som är längre än vintergatan men jag orkar inte. Så då får jag dåligt samvete för det, jag vet att min man behöver mer än en halvtimme eller timme i stöten men tyvärr älskling, jag behöver pausa... Så hur löser vi det här?! Hur blir vi av med alla måsten som behöver fixas för att vi inte ska känna oss stressade när 50% av "personalen" är ute för räkning?? Sälja gården? Inte så lätt när vi inte ens fått ut en fullt användbar båt på annons på en dryg månad?! Hur ska jag kunna tanka så jag är tillbaka på banan igen??





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0