Yeyy-träning

Lördagsträningen var jag inte i fas, även om inte träningen var genomgående kass så var det inte genomgående bra heller. Stundtals var Ella verkligen superfin också men det var NÅT som inte stämde... Söndagens träning däremot var glimrande! Bytte bett enligt plan och det var helt rätt, Ella var jättenöjd med det vanliga 2-delade bettet och jobbade hur fint som helst. Red en rakriktningsövning som var kalasbra och läxan är att fortsätta med den, i alla gångarter. Jag är ju en äkta ridövningsnörd så jag var i sjunde himlen!! Är ju tyvärr ganska dålig på att planera mina ridpass så dom gånger jag har ridövningar att fokusera på brukar det bli rätt bra ridpass. Dagens övning var inget undantag, den handlade om rakriktning och att rida bakifrån med jämnt stöd i båda händerna. Vi skulle rida genom 4 "korridorer" varav 3 låg utplacerade med bommar och på sista kortsidan skulle vi rida en "virtuell" korridor. Låter kanske inte så avancerat men det är jäkligt svårt att inte göra för mycket, man tenderar gärna sitta och ratta i tid och otid. Detta var en kalasövning för mig och Ella i och med att det är just bjudningen bakifrån som kan bli lite sådär. Jag ska helt enkelt bara sitta still med tyngden på hennes bakben och hålla henne rak med energi bakifrån. Ska dock inte sitta och tjuvdriva med skänkeln helst utan bara dutta till vid behov, meningen är att hon ska gå tills jag ber henne stoppa eller byta gångart. Det blev jättebra och det visade sig att min häst har VÄLDIGT lätt för passage (vilket var en skitrolig sak att komma på)!
 
Jill la en kort film på fb men jag vet inte hur jag får hit den så ni får kolla på fb istället om någon är nyfiken på övningen (är länkad så den ligger på min fb sida också). Så har ingen bild tyvärr, nästa träning måste Gustaf hänga med och fota!!
 
Har bestämt mig att köpa ett nytt kandar till Ella, hon passar ju så fantastiskt bra i sitt kiefferträns så jag vill ha ett likadant fast kandar :-)...
 
 
                             


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0