Melrose

Har inte hunnit berätta om min stackars halta-lotta! Mels blev halt i onsdags från ingenstans. Trodde först hon hade vrickat sig eller nåt men hade ut hovslagaren för säkerhetsskull och mycket riktigt hade hon fått en hovböld. Skönt såklart att det "bara" var en hovböld men jobbigt ändå då Mels är rätt känslig när det kommer till hovarna och stackaren har ju svullnat upp i trädstamsize :-(. Ingen temp eller så iaf så det är väl bara att vänta ut, tycker bara så synd om min lilla tjockis! Vill ju inte att hon ska gå och ha ont nu när hon börjar tjocka till sig och bli tyngre! För tyngre är hon! Magen växer och frodas och jag börjar verkligen längta nu!! Tänk om det kommer ut en sådan här fining:
  
           
Lithium e.Floricello-D-day (mamma ljuvliga Synovia) som vann riksföl förra året, hade ju inte varit fel med en sådan liten goding!! Mer info: http://www.tidningenridsport.se/Avel/Nyheter1/2012/9/Lithium-och-Cantesch-1-Riksfolvinnare-i-Flyinge/
 

Vad det gäller hennes dräktighet är hon och Alien nu uppe på 254 dygn, dvs lite mer än 8 månader och redan nu vänder sig fölis och förbereder sig för förlossning. Manen, känselhår på kinder, hals och mule är på plats och pälsen har blivit tjockare. Viktmässigt ligger den på ca 17 kg och är ca 75 cm ! Coolt! Inte konstigt att man börjar märka aktivitet i magen!! Det som förvånar mig när jag tänker på Selenes dräktighet är det konstigt att jag inte såg och märkte mer på henne. Såg ju aldrig Fille ge sig tillkänna innan han tittade ut! Men Selene och Melrose är så olika i kroppen så det är egentligen inte konstigt... Åh, det ska bli så himla roligt med en liten fölis till :-)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0