Hästiga tisdagar!

Av någon anledning blir det alltid mycket häst på tisdagar, vet inte om det hänger ihop med att jag är med båda kidsen hela dagen då Albin inte går på dagis och därför kan vara länge i stallet med gott samvete?! Igår var iaf inget undantag, hann aktivera alla 3 hästarna och dessutom grooma Ella lite extra, fixa Melsans svans PLUS städa lite på logen!!
 
Började att rida Ella barbacka i paddocken och jobba henne i skritt och trav. Gick förvånansvärt bra och jag kände inte av ryggen något egentligen. Tycker mer hon är irriterad i munnen på vänster sidan så får be dom kolla, försökte känna och jag tyckte hon var vass och sårig men det är skitsvårt att känna såpass långt in utan att riskera fingrarna! Tyvärr blev vet.tiden flyttad pga kurs så det är ytterligare en vecka senare. Fördelen är att då hinner jag kolla sadeln som ska stoppas om innan, men den lär inte komma tillbaka innan så jag kan inte rida henne där... Nåväl, är så familjär med hennes rörelsemönster nu så hinner jag bara rida med sadeln någon gång innan kan jag berätta för vetten. Hon ska iaf gå utan tills besöket, vi ska jobba på så gott vi kan ändå.
 
           
                     Ella blev lite störd när den här åkte förbi... Konstigt?!
 
Nästa patient var Jack, han fick lösgaloppera i paddocken idag och jäklar vad jag fick springa!! Tror banne mig jag fick mer motion än han ;o). Men han ser riktigt fräsch ut i galoppen så det är kul. Får försöka lösgaloppera honom ca 2ggr/vecka nu till finalen. Det och långpromenader ska förhoppningsvis hålla honom i rätt flås. Nu är det bara 2,5 vecka kvar tills det är dags. Häromdagen kom förresten hans diplom på posten!!
 
           

 
Fille fick också ridas idag, skrittade fram för hand på grannens grusväg och sedan in i paddocken. Idag var en stor dag för Fille hittade äntligen gaspedalen!!! Jippie!!! Är ju alltid lite segt innan unghästarna "fattar" vad dom ska göra och börjar bjuda men igår var det fart på Fille-bus. Var till och med att han bjöd på en liten minibrall... ;o)
 
Var sedan i valet och kvalet hur jag skulle göra med Mels, hon hade dragit av sig en sko på måndagen och fick vila. Var väl egentligen inte optimalt efter 2 dagars träning men nu blev det så. Velade om jag skulle rida el longera men kom fram till att ett joggingpass var att föredra då jag inte skulle hinna mer än lina idag (läs ons). Hon var lite stark i vänstersidan men gjorde ingen jättegrej av det utan får ta det när hon har sko igen, hovsl kommer imorgon. På det stora hela var jag nöjd med alla hästarna (även om jag hade önskat lite mjukare häst i Melrose, å andra sidan är hon vansinnigt ömfotad så det kan ju ha bidragit lite grann)... Är riktigt kul när man hinner med alla och känner sig nöjd :o)
 
Idag behövde jag fixa hästarna på morgonen för Gustaf är inte hemma ikväll. Hann longera Ella och Mels medan killarna fick vila. Brukar försöka jobba dom varannan dag ändå så det var inga konstigheter. Mockade när Iris hade sin förmiddagstupplur. Hann även bära ur 15 torvbalar och 10 spånbalar som ockuperade transporten så känner mig RÄTT nöjd med mig själv, blir intressant att se hur mycket träningsvärk man har imorgon ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0