Le fyrfotingar

Här är det fullt upp, båda mina små raringar är fökylda och såklart åkte ju även jag på det. Kan väl erkänna att gårdagens ridtur i ösregnet inte direkt hjälpte till men vad gör man inte när hästen måste rastas?! Håller ju på med operation utredning med Ella och det har tyvärr blivit dags att byta sadel. Igen. Vansinnigt tröttsamt... Men det är bara att bita i det sura och köra på. Fördelen är att nu är JAG färdigavlad och det bör inte bli några mer långa uppehåll, tillfälliga flytter, ryttare eller dylikt (om inget oförutsett inträffar). Hoppas det blir en sadel som funkar längre än max 1 år denna gång! Igår körde jag en "Alexandra" och red dressyr barbacka i paddocken. Såklart började det ösregna men jag kämpade tappert på i ett 35 min pass plus framskrittning och avskrittning på vardera 10 min. Ganska duktigt om du frågar mig ;o). Ella var skitfin konstigt nog. Hon tyckte ju det var lite sådär när matte wobblade runt emellanåt (jag menar - barbacka?!) men efter en stund gick hon bättre i traven än hon gjort sedan jag började rida efter Iris... Märkligt men rätt häftigt. Bra sätt för mig att börja sitta i traven, när jag rider med sadel tycker jag det blir så jobbigt och rider hellre lätt men nu hade jag inget val... Hihi...

Melrose red jag på dagen när mamma var här och hon var kanonfin. Hon varit lite springig och jag har haft lite svårt att få henne växla ned gångart ;o). Behagliga problem men "broms" måste ju också funka i ridningen... Hon har även varit lite svår med formen, hon försöker tjuva bettet och dra ned huvudet. Testade att tömköra henne ett par dagar och jobba med övergångar och formen - det har varit riktigt bra, kommer absolut att fortsätta med det 2 dagar i veckan ett tag. Igår red jag igen och det jag kom åt i tömkörningen slog igenom i ridningen också och hon gick som en klocka. Inte alls så springig utan väntade på mig, reglerbar både upp och ned och snodde inte bettet en enda gång! Det var jättekul och helt klart bästa ridpasset hittills i hennes 5-åriga liv :o).

Hann även att longera Jack för första gången och han var jätteduktig. Lite tjorvig i högervarv när han kom till grinden (ville hellre in i stallet) men helt klart duktig och jag var jättenöjd! Ska försöka jobba med någon av killarna varje dag nu så vi får till den där inridningen någon gång... Ska bara bli frisk först ;o)

Fille fick nöja sig med att verkas av farbror hovslagare. Fille är verkligen en stor BÄBIS och totalt ofokuserad på det man gör utan vill bara leka och grejsa hela tiden... Hur charmigt som helst men lite obra när man faktiskt vill fokusera på något viktigt ;o)

           
Tyvärr fick jag inte fotat igår men slänger in en favorit i repris, Fille som longeras första gången med sadel...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0