Sjuklingrapport

Denna veckan har varit värsta berg- och dalbanan! Igår blev Fille riktigt dålig, fick feber och hade svullnat upp till absurdum under dagen. Tyckte ju redan på tisdagen att han började svullna så jag ringde veterinären som skickade hem Finadyne som jag skulle få dagen efter. På onsdagsmorgonen var han svullen men jag kände att vi skulle ju få antiinflammatoriskt under dagen så det var inte mycket att göra innan dess. Men när jag kom hem från jobbet var det RIKTIGT synd om Fille för då var han verkligen gigantisk i svullnaden, han var superhängig och hade feber. Kom 6 min försent till Apoteket så fick inte ut någon penicillin, men efter ett paniksamtal till en kompis (som kom ut och tittade och bollade alternativ) åkte vi till grannen som hade exakt samma penicillin som jag behövde!! Jag blev såklart oerhört lättad och Fille fick sin penicillin. Morgonen efter hade febern avtagit och svullnaden halverats!! Halleluja :-). Har kört på med både Finadyne och Penicillin nu och man ser redan en stor skillnad i hans allmäntillstånd, idag har han till och med lekt lite med Jack!! Känns väldigt skönt nu att båda grabbarna på på gång tillbaka :-)

           
Två tappra killar som inte har det allför pjåkigt i paddocken ändå... Men visst tittar dom längtansfullt på sin stora gräshage... Dock måste dom läka ihop lite bättre först! Matte är bestämd med detta...

Idag var det dessutom dags för Melrose att åka på återbesök och hon hade läkt bra, så bra att hon fick på sig en sko och får gå i hage sålänge den inte är för lerig. Enda förhållningsordern var "-hon får INTE tappa skon"... Okey, kanske inte plättlätt instruktion men jag ska se vad vi kan hitta på ;-). Känns kanonroligt att hon är på gång hon också. Hade en lätt markering kvar så skulle ta det piano med skritt och jogging till en början och först efter 2 veckor köra igång på riktigt... Yeyy! 

Så helt plötsligt verkar det som att jag faktiskt har 3 före detta sjuklingar på gång :o)

           
Ni kan tro att den här damen var nöjd med att få komma ut och äta gräs, posera fint för matte var INTE att tänka på... ;o) Söta lilla hästen!



           


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0