Utebliven inspiration

Jag har kommit på vad det är som gör att det dröjer så mellan inläggen på bloggen, nu har jag nämligen varit sängliggande i 5 dagar och ändå inte haft en tanke på att uppdatera... "Problemet" är att bloggen primärt för mig är en hästblogg/riddagbok (iaf till 80-90%) och nu när jag inte rider något tappar jag helt enkelt inspirationen... Får erkänna att det är vansinnigt tråkigt att inte rida längre och det känns som ett vääääääälidigt långt uppehåll denna gång i och med att jag först skadade mig och sen har börjat få problem med bäckenet - och även om jag är enveten är jag inte dumdristig. Tänker såklart inte riskera något för att kunna rida ett par veckor till och jag inser att om jag frestar på det nu är det stor risk för betydligt värre problem längre fram... Men det gör inte saken mindre trist! Jag saknar att kunna rida! Det är oerhört frustrerande att ha 2 jättefina och ridbara hästar i stallet men inte kunna göra något åt det. Om ett par veckor flyttar Ella till sitt "vinterkollo" och även om jag är hur tacksam som helst för den fantastiskt bra lösningen och duktiga ryttaren känns det skittråkigt och konstigt att hon ska bo borta i flera månader, och någon annan ska rida henne. Jag vill ju rida själv ju... A-S som ska rida har jag fullt förtroende för och det är få personer jag skulle kunna släppa henne till på detta viset. Herregud, A-S rider så himla mycket bättre än vad jag gör så det kommer bli en utmaning för mig sedan när jag väl är tillbaka att nå upp till hennes nivå, men å andra sidan ska det bli jätteroligt att se Ella med en såpass kompetent pilot!!

Det kommer dessutom bli mycket roligare och bättre för Ella, hon är bra uttråkad nu av att bara gått på halvfart alla dessa veckor. Har försökt hålla hennen igång lite hjälpligt med promenader, longering, tömkörning och löshoppning men det är ju inte alls samma sak! Hon behöver jobba för att stimuleras och därför känns det bra att hon är igång hela vintern. Var ju lite skillnad med Albin för han är ju född mitt i sommaren, då gick dom ute långa dagar i stor gräshage och drällde, blev inte lika jobbigt med halvfart och lite semester då. Men nu med kortare dagar ute, mörkt och lerigt är det inte riktigt lika upphetsande... Det här blir bra!

         
Urdålig bild på Ella från förra veckan och ögonen gick bara inte att få att INTE lysa! ;-)

Dom andra hästarna är på gång, killarna är återigen ute i sin stora hage. Filles skap har gått upp lite men ser helt ok ut, jag är mest förundrad över hur lång tid det tar att läka!!! Penicillinkuren gick bra och det var väldigt skönt när jag konstaterade att sista sprutan var avklarad. Jag fixar ju att göra det men tycker inte alls om det! Jack har nästan läkt ihop helt, men å andra sidan var det inte lika stora "sår" på honom... Han verkar vara i princip helt återställd men man börjar märka att han är lite mer lugn och inte alls lika hingstig. Känns lite som att han har landat och att det är rätt skönt. På Fille är det inte så stor skillnad, han var ju inte i närheten av lika hingstig som Jack innan...

Mels är på gång igen, det har blivit dags att sätta igång henne! Har 2 kompisar som är lite sugna så vi får väl se vem som är mest på hugget ;-). Jag är bara tacksam om jag kan hitta någon som rider henne. Är inte jättekul om hon får stå över vintern nu med sin höstvila pga hoven och allt. Nej, nu vill jag hellre att hon håller igång!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0