Ridveckan som varit

Tisdagen blev intressant, kände mig som en urvriden trasa efter en vecka av komplett stress och orkade inte rida. Tina skulle rida Mels men hon var så snäll och tog Ella också så hon blev rastad inför träningen på onsdag. Tack snälla! Själv gick jag in och drog på mig pyjamas, strandade i soffan framför TV'n och käkandes glass, slängde då och då en blick ut i paddocken på Ella som blev riktigt fin när Tina red. Kändes rätt bra trots att jag fick ett sting av dåligt samvete en liten stund… Jaja, man är bara människa! ;o)


Onsdag var det dags för träning med Ella igen. Till en början var hon bedrövlig, mitt stora problem med Ella är att hon är/blir totalt skänkeldöv och kan sätta till en märrig sida som inte är av denna värld! Kan hålla på som en liten blå och hon fullständigt ignorerar att det sitter en person på och sprattlar. Vansinnigt frustrerande! Fick efter en stund låna ett par längre sporrar av en tjej och det gjorde rätt stor skillnad faktiskt. Hemskt att säga men så var det. Efter en stund med de nya sporrarna och gediget arbete med konsekvens, övergångar, att hon skulle böja sig för innerskänkel, hålla bogar på plats och allt det där vanliga tjabbet blev hon riktigt fin. Inte halleluja-fin men heeeelt okey och matte var nöjd (och helt slut)! Dessvärre måste jag erkänna att detta beteendet sätter igång de gamla hederliga hjärnspökena och jag funderar på om det faktiskt ÄR något med Ellahästen... Eller om hon bara är lat och missnöjd med de ökade kraven plus att matte helt plötsligt går in och ska bestämma hela tiden... Hmm, ska klura ut en bra plan med det där... Mels hade vilodag.

Torsdag var en mindre bra dag, var på ett lungprov hos vårdcentralen och det visade sig att jag har lindrig astma :o(. Blev riktigt nedslagen av detta besked och funderade på att skritta ut Ella och longera Mels för jag var deppig och  hade inte ork "med nåt". Var ju synd om mig ju!! Men när jag väl kom ut i stallet fick jag överraskande nog hjärnsläpp och sadlade upp Ella, drog på långsporrar och traskade ner till paddocken. Kände att det kanske var bättre att röra på henne mjukgörande efter gårdagens träning och rida ut fre istället. Dessutom ville jag känna hur hon kändes så här "dagen efter" träningen. Jag brukar rida ut dagen efter och det är kanske lite dumt. Sagt och gjort, till en början var Ella SUUUUPERMÄRRIG och kickade mot sporrarna, när inte det funkade på matte la hon till lite bakuter och ville inte gå fram utan mer galopperade på stället *suck*. Men jag stålsatte mig och lät mig inte rubbas genom att bli arg utan tog ett djupt andetag, kickade till i sidan och fortsatte rida som om inget hade hänt… Som genom ett under funkade detta, Ella kom ihop i kroppen och fram på bettet och ips vips var hon skitfin?! Gjorde jag rätt alltså?! Fattar iiiingenting men hon blev banne mig mer ihop i kroppen i galoppen än någonsin förr. Jobbade inte så mycket med samling i gångarten då jag tyckte henne samlingsgrad i kroppen var tillräckligt utan satsade mer på att få henne arbeta fram till betet med bjudning och bibehållen samling i kroppen - coolt! Kändes riktigt roligt och vi kunde sluta efter ett kortare ridpass med fint resultat. Ella verkade nöjd trots fjanteriet i början och jag var mer än nöjd (även om jag fortfarande nojjar över ev känningar för henne). Efter ridpasset blev det lite stretching och BoT täcke på.

Var väldigt inspirerad efter detta ridpasset så istället för att longera trollungen åkte sadel på och jag planerade ett pass i paddocken. Började med att skritta ut henna som uppvärmning och väl ute på grusvägen fick jag en snilleblixt - Operation "få unghästen bjuda på ordentligt i galoppen (FUBPOIG)" tog fart. Istället för paddocken passade jag på att galoppera på grusvägen för att hon ska få möjlighet att sträcka ut lite mer och söka sig till bettet. Blir ju lite svårt i paddocken för när man börjar få till det på raksträckan är det dags att svänga och då tappar hon bjudningen lite. Men ute på 300m raksträcka var det bara att spätta på! :o) Galopperade fram och tillbaka några ggr på denna raka och SOM hon bjöd till slut!! Var hur kul som helst och Mels verkade fatta precis vad jag var ute efter. Lyckades som grädde på moset fatta den otroligt svåra högergaloppen 2 ggr (!!) på raktstäckan - matte så stolt att hon höll på att spricka :o)


Summa summarum har det varit en bra ridvecka so far, trots vissa dippar. Helgen blir nog inte så fokuserad då det är bröllop och söndagsbrunch på agendan men det känns helt okej. Ella kan behöva lite halvfart efter 2 veckor av mycket ridning och Mels har varit jätteduktig hon också. Tina ska rida lörd och ev ska vi försöka med milestone 2 i operation "FUBPOIG" med en liten utflykt på sön... ;o)

I brist på nya ridbilder blir det en "gammal" Ella bild:

Ella säger hej till publiken på clincien för Eric Lette ;o)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0