Sista tävlingsdagen...

Söndag... Sista tävlingsdagen och 10:e arbetsdagen för stallgänget... Bitterljuv känsla för lika roligt som det är här, lika urblåst och trött är man vid det här laget. Men innan det är över har vi FULLT ÖS här. Förmiddagen inleds med att YR rider sin final - Grattis Amanda Landeblad!! Därefter måste vi med blåslampa jaga ut alla YR innan kl 13 för att stänga det stallet och ha lastgångarna tomma inför lemmeltåget som drar igång när i princip alla hopphästarna lämnar. Det brukar alltid vara svårt att få iväg YR då dom såklart vill stanna och se finalen men logistiken på tävlingsplatsen håller inte med dom kvar också tyvärr. I vanlig ordning är dom flesta superduktiga och respekterar detta medan vi har en 3-4 som vi verkligen får leta efter och jaga ut. Är trist att det alltid är samma personer... Så årets deadline med 13:00 PIP blev i år 14:46 (när vi fick ut sista) och därefter var det bara att springa vidare till dom internationella hästarna och fortsätta... utan paus eller mat... Vi körde på ett tag och när det börjar närma sig andra halvan på världscupen blir det alldeles stilla (det är när alla besvikna åkt kan man säga) och vi får en välbehövlig paus och brukar oftast hinna se omhoppningen på vår TV på stallkontoret.
 
Årets söndagsklass vanns av duktiga Angelica Augustsson och jag har nog aldrig upplevt en häftigare stämning under mina år i Skandinavium! Herreguuuud vilket tryck det var under prisutdelningen!! Vi var så fräcka att vi faktiskt låste stallkontoret och gick ut och tittade på prisutdelningen i år då det för oss var så galet stort med en 23-årig hemmaryttare som går och vinner sin allra första världscup! Jag får ståpäls bara jag tänker på det :o)

 


En lycklig Angelica på ärevarvet!

Efter prisutdelningen smäller det till för nu ska ALLA åka hem! Vi har lastgångarna mellan 17-19 och vill då hinna få iväg så många som möjligt för efter 19 släppa lastgångarna till mässan som ska skicka hem alla utställare. I år tror jag banne mig vi slog rekord, när kl var 19 hade vi bara 4 lastbilar kvar som höll på att lasta in sina hästar och vi hade 13 hästar i stallet som skulle åka på natten mellan lördag-söndag!! Helt fantastiskt!! Tur var det för vi hade 2 stall som skulle rivas redan på söndagen, normalt sett gör vi detta på måndagen men då det var hockeymatch tis fick vi tidigarelägga rivningarna.


Roffe i väntan att få ta emot sin bil han vann som meetingbästa ryttare :o)
 
Roffe och VD'n för Volvo, dvs min chef ;o) 


Jag och fina hingsten Jewel's Carat

Normalt sett får vi inte röra hästarna (pga säkerhetsskäl) men när tävlingarna är över och groomsen vill hem så brukar dom be om hjälp - och vi är ju inte ett smack nödbedda när det kommer till att få lite hästkontakt ;o). Jag fick äran att bland annat hjälpa Marcus Ehnings groom (som för övrigt fick grooms-priset i år för sina insatser) att promenera bort med den ljuvliga hingsten Jewel's Carat till lastbilen (en jättekäck häst som Marcus tror mycket på som sin nästa stora stjärna för övrigt).


Stallarna töms...

Det är tråkigt när hästarna åker hem och stallarna töms, allting blir så tyst och stilla och man slås av att nu är det verkligen över för denna gång! Fascinerande hur fort det gått, dessa 4 tävlingsdagar känns som 4 timmar helt plötsligt... Märkligt fenomen... ;o)


... och så även arenan... Göteborg Horse Show 2011 är nu över :o(

Kvällen firade vi med pizza och många goda skratt, allt för att samla krafter till måndagen som för stallgänget är sista dagen...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0