Ella Bella

Jag vill verkligen inte klaga på den underbara värmen som äntligen kommit men jag måster erkänna att det är svårt att motivera sig att gå ner på ridbanan och träna, har de senaste passen tagit det lugnt och strosat ute istället och känner mig helt nöjd med det ;o). Men när jag fick sms av min tränare ang veckans träningstid så kände jag att det kanske är dags att rycka upp sig? Efter en veckas halvfart är det paddocken som hägrar. Efter ridpasset (som var helt ok med tankte på att vi slöat ett tag) men jag konstaterade att Ella behöver en kiropraktorbehandling för sin ländrygg igen, tyvärr alltså. Hon är rundare och mer ihop i galoppen än någonsin förr och ändå blir galoppen kantig och känns nästan fyrtaktig - det borde vara omöjligt men så är det. Man hör även i skritten att det låter lite "klonk" i melodin när hon går och det brukar vara ett tecken på att det är dags. Dessvärre är vår kiropraktor mammaledig och jag har ingen aning om när hon är tillbaka, har sms:at så vi får se. Annars får jag väl åka in till Titti på Åby och ta det där. Tyyypisk, vill bara köra på nu men det är tyvärr så att hon behöver manipuleras ett par ggr per år... Får hoppas att jag kan få till en tid snabbt!

Idag tänkte jag vara ambitiös och hoppa studs med den lilla raringen, var länge sedan sist och det är ju aldrig fel att variera det stärkande arbetet :o). Passade på att rida fram henne med kandaret, var premiär med kandar för oss så det var en stor dag! Ella var cool med betten och det var jättekul, vågade såklart inte ens ta i stångtygeln men det kommer väl så småningom. Vill att min tränare ska inspektera tränsningen innan jag rider med stången ;o). Red fram med kandaret och sedan bytte jag till tränset när det var dags för att börja studsa. Ella var jätteduktig och det var riktigt kul.

            
                                          Tadaa, fina tjejen!

            
                     Ambitiösa Jennie som bygger studs halv 9 på kvällen ;o)

Efter ridningen nattade jag tjejerna och åkte bort till prinsarna, det var ett älg-skrälle bredvid hagen men killarna verkar ha vant sig vid det och brydde sig inte ett smack och då var den bara ca 50m bort. Rediga killar, det kan komma väl till pass i framtiden ;o). Stod och gosade med dom en bra stund innan jag cyklade hem igen, dom är så galet sociala nu när dom går ute, är hur mysigt som helst!

            
                                 Så här stressade var dom av älgen...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0