Catch up!

Det är lite frustrerande att jag inte hinner uppdatera i takt med att allt händer!!!


Berättade jag att Jack den lilla busen hoppade ur hagen? Han och Fille lekte som tokar i hagen (dom står tyvärr fortfarande i den lilla bredvid vägen pga all is), jag var på jobbet och mamma var hemma med Albin. Pojkarna lekte alltså på och hade huuuur kul som helst, mamma stod och tittade på dom när dom springer mot staketet, Jack hade tydligen bra fart och inser väl att han inte kommer få stopp och hoppar över staketet i ren självbevarelsedrift… 120 cm staket - ponny 117 cm i manken… Svarta hingsten är alltså ute på vägen och springer, klockan är 16:20 och rusningstrafiken har såklart börjat, mamma ringer mig… PANIK!!!! Jag fick ringa Christine som var i stallet MEN ute på promenad (mamma hade inte hennes nr), Christine var längst in på Synnerödsvägen (typ 1,5 km bort) och jag kastar mig från jobbet in i bilen. Inser ju såklart att JAG inte kommer kunna reda ut det här och är TOKRÄDD att något ska hända min älskade lilla ponny. Vi har ju redan haft enorm änglavakt redan med hästarna så jag var rädd att vi "använt upp" det vi hade fått och att det nu var dyster utgång som gällde… Ringer mamma 188 ggr och hon svarar inte - ännu mer panik!! Vid det här laget tror jag ju Jack är påkörd och att det är därför mamma inte kan svara. Efter ett par minuter ringer hon tillbaka och meddelar att ponnyn är infiskad och placerad i säkerhet innanför boxens trygga väggar och även Fille är med honom inne. Mamma hade sprungit ut och fått tag i Jack, vår underbara granne pensionären I hade kommit ut (för han såg en buss som stannat och blinkade med varningsblinkers) så han hade tagit Fille (hingst!! 2 år!!) - i grimman - och lett in honom… Är så himla skönt att båda pojkarna är så välartade att även en icke hästvan människa kan plocka in dom så lätt. Särskilt som pojkarna säkert var rätt stressade över situationen men ändå lät sig ledas snällt. Tackar ÅTERIGEN den underbara skyddsängeln som finns någonstans där uppe och vakar över mina hästar - jag är OERHÖRT TACKSAM att du finns…


Har även varit iväg med Trollet till åby för att dra vargtänder. 2 st gigantiska, elaka vargtänder som inte alls ville släppa taget. Tog över 1 timme innan dom var ute men Melsan var riktigt tapper och uppförde sig (återigen) som ett sant A-barn. Det är verkligen en fröjd att åka med henne nuförtiden. Har däremot lovat henne att nästa gång vi åker ska vi hitta på något kul så transporten inte alltid innebär att det ska göra ont :o(. Vi hade samma veterinär som skötte hennes bog och hon berömde Melsan att hon blivit så fin i kroppen plus att hon hade musklat sig bra över bogen - jättekul!! Tyvärr visade det sig att hon höll på att tappa ytterligare en mjölkis PLUS fick de 2 sista tänderna längst in så hon var återigen lite sårig och rörig i munnen så hon får ta det lugnt i 2 veckor nu innan vi kan börja växla upp lite med henne igen. Vi kan iaf fortsätta med att rida ut under tiden så hon behöver inte tappa av så det var ju alltid något. Återbesök igen i slutet av april för att kontrollera att hon fått ordning på munnen inför sommaren och allt gräs och därefter hoppas jag att det räcker med grejer för henne!


Passade på att åka iväg till ridhuset med Ella när transporten ändå var på bilen och gjorde ett helt ok pass, var lite stressad för att hinna innan dagishämtning men kände att 40 min i ridhuset är bättre än att skritta ut på hårda isvägar för tredje dagen i rad… Så jag var lite stressad i början av passet men när jag väl taggade ner gjorde även Ella det och vi jobbade med galoppen, tempoväxlingar och övergångar. Ella kändes lite trött och stel men blev som sagt rätt fin till slut ändå. Det är så KUUUUUL att vara ordentligt igång igen även om vi har en hel del att ta igen i grundridningen för att få ramen lite mer på plats igen, men det kommer :o)


Idag är det fredag och jag ska åka och hämta Albin nu, får se om jag hinner slänga in lite bilder sen på Ella och mig från när Gustaf var med och fotade i söndags. Annars är det Taco och Let's Dance som står på agendan för kvällen ;o)



Kommentarer
Mamma

Du glömde tala om hur duktig Albin var när han stod och väntade och tittade genom fönstret när mormor var på ponnyjakt.

2011-01-28 @ 16:27:46
Jennie

Det är ju sant, får väl justera det ;o)

2011-01-28 @ 18:19:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0