Vatten över huvudet????

På lördag ska vi ha kick off med skandinavium, i år blir det en dressyrinriktad clinic med ingen mindre än Eric Lette och jag ser verkligen fram emot detta. Dressyrclinics med såpass kompetenta dressyrprofiler växer ju inte på träd och denna är dessutom serverad på en silverbricka som tack för hjälpen på förra tävlingen! Nu är det så tyyyypsikt att jag och Gustaf har redan planerat in denna dag då vi firar 3-årig förlovningsdag (vi firar ju den mer än bröllopsdag då vi gifte oss på min födelsedag). I vanlig ordning började jag klura och planera för att få ihop dagen så man hinner båda grejerna (såklart *s) och jag fick till det - tjohoo!! När jag nöjd och glad precis landat i vetskapen av att jag ska se en intressant clinic får jag TELEFONSAMTALET.... Det var från Kristina som är projektledare för GHS tävlingarna och hon ville stämma av ang clinicen, samt bolla en idé hon hade med mig. Hon hade funderat över att oftast när man går på clinics är det massa superfina ekipage på hög nivå som dansar runt i diverse avancerade rörelser, sällan något som man själv som vanlig gräsrotsryttare kan gå hem och anamma. Så hon hade tänkt (och stämt av med Eric) att det kunde vara kul om man istället tog ryttare som man kan relatera till "på lite varierad nivå", och "- visst hade det varit kul om man kan plocka dessa ryttare i funktionärsleden?!" En jättekul idé tyckte jag för jag håller helt och fullt med om vad hon säger, men när hon frågade om jag kunde tänka mig rida för Eric inför ca 100 pers kom jag lite ur balans faktiskt...!!!! 4 ryttare ska rida, varav en ponny och jag vet inte hur det hände men jag tackade nog JA.. Jag med min prestationsångest?!?! Men samtidigt kände jag att en chans att rida för en av världens mest erfarna dressyrdomare som bland annat dömde EM-finalen i Windsor kommer ju inte trilla över en sådär jätteofta... Dessutom är det ju ett PERFEKT tillfälle att ÖVA på att hantera min prestationsångest samt FOKUSERA och FÖRBEREDA. Såklart fick jag ringa min ordinarie tränare och fråga om jag skulle göra bort mig fullständigt eller om det var en sak som man faktiskt kunde ställa upp på?!

Ni som läser här och känner mig tränare vet ju att hon är brutalt ärlig (men snäll och rättvis) och hennes första kommentar var att "-Ja men då får du ju se till att få på dig ridstövlarna iaf!!" Hahaha, hon är bara bäst!! Sedan pratade vi en stund om hela grejen och i och med att det är en intern grej för funktionärerna så why not. Hon var idel ädel positiv över Eric och tyckte att det kunde vara en jättekul grej och jag får säkert med mig massa nyttiga tips - "MEN du får ju skärpa till dig lite som vi pratade om sist och fixa till Ella, vita lindor får hon ju ha på sig plus lite tävlingsfin". Du har ju en jättefin häst så det kommer inte vara några konstigheter. Sedan får du ju komma hit och trimma lite mer i veckan såklart"!

Så jag ska rida idag och imorgon och lämna slutgiltigt besked till K imorgon kväll... Ooooooiiiiii!!!! Spännande!!!!



En presentation av Eric Lette känns nästan överflödig. Vi känner alla till hans meriter och betydelse för dressyrsporten. Eric är A-tränare dressyr, A-domare med internationella uppdrag, domarutbildare, mentor och coach för ett flertal framgångsrika dressyrryttare etc. Eric har ett gediget förflutet inom dressyrsporten. Förutom att han själv utbildat och tävlat ett antal hästar till svår klass, har han under många år verkat som internationell domare vid flera stora mästerskap, som OS och VM. Han har bl a dömt 3 OS. Numera verkar Eric Lette som tränare mer på hemmaplan och har på många sätt engagerat sig för att förbättra svensk dressyrsport.Bland annat har han regelbundet träningar för landslagsryttare samt håller träningar i Uppsalatrakten. Knivstaortens Ryttarklubb har med Erics hjälp vunnit lag-SM i dressyr 2 år i rad.



Kommentarer
Sara - En talanglös dressyrryttares bekännelser

Aha, så det var DETTA du skulle göra! KUL! Och supernyttigt! Vore vansinne att INTE tacka ja ju! :-)



Men jag håller med A, nu får du faktiskt piffa lite innan. ;-)

2011-02-05 @ 14:33:04
URL: http://frogstomp.blogg.se/
Jennie

Själva ridningen för Eric är inget jag tvekar på - det är ridning för 100 pers som får mig att svimma!!

2011-02-05 @ 17:56:21
Anonym

Säg till om du vill ha piff-hjälp ;) jag tror på er!

kram S

2011-02-05 @ 19:49:56
Jennie

Tack söta!! Kan nog behövas - jag har legat av mig lite ;o). Vi kan ju stämma av på tis?



Kram

2011-02-05 @ 20:59:31
Jessica

Gud så kul, vilken chans! Glöm de 100 andra och bara fokusera på dig och Ella, och sug åt dig varenda litet tips. Se till att filma så man kan få se efteråt!!

2011-02-06 @ 13:23:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0