Dag 5 och 6 - nu kommer hästarna!

Efter att ha jobbat i 5 dagar börjar man bli lite mör, och det är då vi får den största belastningen (av 2) nämligen ANKOMSTERNA!!! FRån kl 18 på tisdagen får ryttarna börja komma vilket normalt sett brukar innebära att någon dimper in vid 16 ;o)... I år blev kl 16 ytterligare 2 timmar tidigare men det var okey för vi var redan klara med förberedelserna. I blev det rätt lugnt på tisdagskvällen, det var inte så jättemånga som kom och vi kunde ta det rätt lugnt för dom som kom hade lagom tid mellan varandra. Ankomstnatten innebär dock att 5 personer jobbar natt varav 2 st är vaken hela natten och resterande 3 får sova så gott det går mellan lastbilarna. Själv gick jag på kl 11 på tisdagsmorgonen och jobbade till 01:30, sov 3 3 tim och blev väckt kl 5 igen... Tog en låååång dusch för att vakna till liv och var på plats 05:50 och fick ge mig i kast med en lastbil direkt, ingen ro och ingen vila här inte. Sedan var det fullt ös kan man säga!! Det fullkomligt ramlade in lastbilar hela morgonen och kl 13 hade vi stallat in alla 120 hoppehästarna plus ett 10-tal dressyrhästar. Puh...

Vad vi gör vid en ankomst kanske kan vara kul att veta?! Lastbilarna kör in och vi kollar först pass och vaccinationer, är dom i ordning lastas hästarna av och vi visar dom till rätt boxar. Därefter hjälper vi groomsen att tömma bilarna på alla prylar dom behöver, mockar ur och spånar upp bilarna igen (för om det är klart går det fortare vid avresan *s). Vi ser till att dom har spån/halm och hö så alla är nöjda och glada. Vi sätter upp boxgardiner där det behövs, smörjer boxdörrar, mockar i gångarna, hämtar ditten, lämnar datten osv osv... Vi ser till att hästskötarna får all information om tider, nr lappar och hotellrum. Låter rätt okomplicerat när man skriver det så här men tro mig - det är verkligen full rulle då vi måste se till att få in alla så fort som möjligt för att hästarna inte ska behöva stå på sina lastbilar längre än nödvändigt. Dom flesta har kört mellan 10 och 15 timmar så både hästar och skötare är rätt sega... Då Göteborg Horse Show har som ambition att bli utsedd till världens bästa tävling lägger vi mycket krut på att upprätthålla en hög servivenivå :o)









Normalt sett ska vi inte röra hästarna men om en groom uttryckligen ber oss om hjälp att leda eller dyl så är det helt okey. I år fick jag "äran" att promenera med Marcus Ehnings "Sabrina", en urgullig liten trevlig märr. Försökte föreviga detta stora men det gick sådär ;o)


Sabrina

En sak som är väldigt roligt är hur vissa hästar paketeras när dom åker. Jag förstår att dom är rädda om sina dyrgripar men en del saker är galet komiska... Eller vad säger ni om denna?! -



Blev kvar till 18 innan jag kunde åka hem, var verkligen heeeelt slut efter endast 3 tim sömn! Fick åka vägen om Ella och mocka för att skynda hem till en febrig och mammig liten Albin... :o(.

Men nu orkar jag inte mer, dags att sova!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0