Stora framsteg

Idag har jag och Ella varit iväg på efterlängtad träning hemma hos A, det var såååååå nyttigt. Har ju haft lite problem med Ella i vänstervarv och det visade sig att jag sitter och tjuvhåller henne i innerhanden, det i kombination med ingen ram på yttersidan ger en förböjd häst = inte bra! Samma tjuvhållning i högervarv gör att hästen bara kör med sin klantiga pilot = inte bra! Så bara genom att fokusera på att min sabla vänsterhand inte lever ett eget liv fick jag hux flux en häst som inte alls tramsade med sina trix jag haft problem med det sista. Så grymt bra det blev!! Jag har verkligen saknat mina träningar... Att det blev tydliggjort i vilken extremt dålig form JAG är i tänker jag inte ens gå in på, men jag kan väl erkänna att core träningen börjar imorgon ;o). Fick jobba med att hålla Ella i ramen i samtliga gångarter och det är lustigt att när dom är på plats har man aldrig några problem med bjudningen t ex... Som alltid kommer man tillbaka till ryttarens sits och inverkan... Det är bara att buga inför detta faktum och snäppa upp sig helt enkelt, så här kan vi ju inte ha det!

Väl tillbaka sadlade jag upp Melrose (som för övrigt fått på sig bakdojor idag) och tog ett ridpass på henne, galopperade uppsuttet - ÄNTLIGEN - och det gick riktigt bra. Med det menar jag bra i nivå för en 3-åring som galopperar med ryttare för första gången... ;o) Visst var det lite svårt med bjudningen och balansen men hon försökte verkligen och jag är jättenöjd med henne. Det var riktigt roligt och nu känner jag mig inte alls lika stressad för ridprovet även om vi har en lång väg kvar. Har 4-5 ridpass på mig att öva upp oss till en acceptabel nivå, misstänker (läs - hoppas) att dom inte kommer vara extremt hårda på ridprovet?! 

Fille Filur har inte gjort mycket annat än busat med Calle idag, funderar dock på att plocka ihop ett träns och introducera bettet för honom innan han åker, får se om jag får till det men det hade varit riktigt roligt att följa skolboken någorlunda. Vill inte hamna efter med honom som med Melrose även om det i hennes fall var 1 st graviditet som gjorde att det blev så. Ibland kommer livet helt enkelt emellan... ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0