Mina härliga hästar!

Idag var det dags för premiärtur i fixade sadeln och det gick så bra!!! Ella fullkomligt dansade fram och den låg kanonbra. Kul att det gick att lösa våra sadelproblem såpass enkelt :o). Däremot måste jag säga att det kändes som att jag satt lite snett, vilket jag också inser är att jag förmodligen sitter rakt NU och satt snett innan ;o). Jaja, det var roligt iaf. Vi kunde jobba en hel del med samling i traven, små små embryon till tramp faktiskt och det slog mig hur lång vi ändå har kommit (graviditetavbrott till trots *s). Jobbade vidare med galoppen och idag var det tempoväxlingar som stod på agendan. Vi börjar hitta fler nyanser och lägen i galoppen även om Ella behöver stärka sig MASSOR fortfarande. Funderar på om jag ska åka iväg till ridvägarna vid gamla stallet och jobba ute med galoppen istället?! Behöver bara fjäska med en gammal stallkompis om vi kan få parkera där under tiden?! Känns som en rätt bra idé ändå, man åker ju land och rike runt för diverse tränare och tävlingar - varför inte göra det för riktigt bra ridvägar? Vi får se hur vädret blir imorgon helt enkelt...

Imorgon är det iofs prio på Melrose igen, dags för genrep inför 3-års. Det blir "hela tjoblänget" med lösgalopp, löshoppning, häst vid hand och uppställning. Känns skönt att öva hela "programmet" en gång så behöver man inte vara nervös för upplägget eller vad som kommer när det väl är skarpt läge. Jag börjar ändå känna mig rätt nöjd med förberedelserna, är inte så mycket mer att göra med tiden som är kvar... Idag red Världens Bästa Elin henne, Melrose var för dagen lite lagom hormonell (hon bara MÅSTE vara brunstig - jippie) och visade tydligt att det finns en hel del sto-igheter i henne också, men Elin var jätteduktig och red igenom det utan några som helst problem. Är så himla kul att stå på backen och titta. Ella känner jag ju utan och innan men Melrose känner jag ju inte på samma sätt i rörelsemönster och ridmässigt, det är nyttigt att läsa henne från backen lika väl som att sitta på henne. Hon är rätt cool faktiskt och jag tror (läs - hoppas *s) att hon kommer vara relativt okomplicerad trots hennes uppenbara missnöje mot ridspöt idag. Hon har ju trots allt ett hjärta av guld, är vansinnigt positiv och VILL förstå och göra rätt... Så nu är det nedräkning helt enkelt, 2 veckor kvar... :o)

Fille & Calle har showat fullständigt idag. Dom far runt som 2 galningar och busar i princip hela tiden. Dom tar korta matpauser och sedan kör dom på igen - dom är helt underbara att titta på, jag står bara och skrattar åt dom. Ska försöka filma dom någon dag, tror det kan vara riktigt roligt att ha i framtiden. Det känns jättebra att dom snart ska åka på bete, tror det kommer bli kanonroligt för dom även om jag kommer sakna dom nåt så vansinnigt mycket!! Dom är ju min vardagsunderhållning ;o). En del tittar på såpor på TV på dagarna och jag tittar på dom här 2 huliganerna... Sämre kan man verkligen ha det ;o)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0