Hästuppdatering

Med hästarna rullar det på. Jobbar vidare med Ella att stärka galoppen och formen, särskilt i övergångarna där jag tappar ut henne fullständigt och hon blir lång å bedrövlig. Men det går iaf framåt så sakteliga och jag har inte gett upp ännu. Det stora problemet just nu är att variera ridpassen men ändå jobba med att stärka. Försöker altinera mellan "vanligt" dressyrarbete, uteritter och med bommar. Bommarna är särskilt effektivt för hon bjuder på ett helt annat sätt - hade Ella fått välja själv tror jag nästan hon hellre hade varit hopphäst ;o). Idag var planen att rida ut men med 12 grader och regn känns det sådär lagom lockande... Däremot fick jag (tack vare vädret) ÄNTLIGEN lägga på Ella sitt nya fina regntäcke och det gjorde ju iaf matte glad ;o). Älskar Horsewares nya lite tunnare regntäcken!! Ella var väl inte riktigt lika nöjd att bli täckad som matte var, men är man fin dressyrhäst så är man ;o)


Såååå snygg i läckra färger - tycker iaf jag ;o)
Jag har varit iväg och hälsat på Fille igen, 10 dagar sedan sist och han var riktigt tunn och bedrövlig! Stannade länge och observerade hur dom beter sig och om han äter osv och kom fram till att det stora problemet är alla jävla blinningar! Hingstarna får ingen ro att äta utan söker sig till en kulle dom har i hagen där det fläktar lite mer, tyvärr finns det ingen mat på den kullen så nu har jag pratat med Å som har hand om betet och hon kommer ställa ut massa hö till dom där på kullen så blir det förhoppningsvis bättre. Hon har ju redan stödfodrat med både hö och kraft men ökar nu dosen. Ute i hagen finns det mycket och fint, tjockt gräs. Återväxten har faktiskt tagit sig riktigt bra så bete finns när det lugnar sig med blinningar. Har vägt för och nackdelar om och om igen och kommit fram till att han får några veckor till på sig innan jag gör något drastiskt. Med stödfodring plus lite "snällare" väder (snart är ju blinning-säsongen över) så BORDE det vända och gå åt lite bättre håll. Han har ju fallit ur längs överlinjen och revbenen, men är inte bukig så han får ju i sig protein iaf. Sedan har han satt rätt mycket "lek"-muskler runt låren och bogen plus att han vuxit - detta i kombination med att han är en riktig liten pajas och ska leka HEEEEELA tiden ger ändå en förklaring till att han tunnat av... Jag ska upp igen om några dagar och sedan får vi se. 


Ok, han böjer sig ifrån kameran... men ändå!


Fina Fille!!! Snart ska han få komma hem till matte :o)

Melrose är igångsatt igen, meningen var att jag skulle ridit igår efter att ha jobbat henne från backen senaste veckan men det kom massa ivägen och jag fick inte gjort något med henne alls. Lite dumt men får ta det idag istället. Är ju trots allt fördelen med en unghäst :o). Hon är däremot FET, riktigt fet just nu och är satt på bantning (så gott det går vid den här tiden på året).  Är ju lite lustigt eller vad man ska kalla det, med en mager och en tjockis men det inget att göra. Hade ju hellre transfererat Melsans övervikt till Fille ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0