"Ryttarens fantasi är det som sätter gränser"

I lördags var vi iväg på dressyrclinic som hölls av Patrik Kittel. Det var en positiv och inspirerande clinic med mycket fokus på grundridning, tempoväxlingar, övergångar och vikten av att vara tydlig och konsekvent i sina hjälper. Egentligen sjävklara grejer som man är väl medveten om men det är alltid lika bra att bli påmind! Har varit på flera bra clinics där temat varit detsamma, och det säger väl en hel del om basblocket i hästens grundutbildning?! Jobbar du mycket med detta hjälper det dig att få en avspänd men alert och lydig häst, med bra balans, självbärighet och förbättrad gång. Du förbereder dessutom för de rörelser som kommer högre upp i utbildningsskalan genom att hästen är stegvis utbildad och förberedd för momentet.

Han tryckte också på vikten av att skynda långsamt och inte vara rädd för att leka och laborera med sin häst, han tipsade om att man inte ska fastna i dom traditionella ridvägarna eller på fyrkantspåret utan istället överraska hästen med nya vägar "ryttarens fantasti är det som sätter gränser" verkade vara hans motto och meningen nämndes flertalet gånger. Han menar på att när vi "hänger upp" hästen mot väggen tappar vi så otroligt mycket i egenbalansen utan hästen stöttar sig istället på väggen.

Det var roligt att lyssna på honom, han bjöd mycket på sig själv och avdramatiserar den annars rätt stela dressyrramen. Han visade upp att han hade brister som ryttare men tydliggjorde att man inte ska göra ner sig själv som ryttare utan istället peppa sig för ständig förbättring.

Hästarna som visades var trevliga men TYVÄRR ingen Figaro :o(. Var såklart lite nedstämd av detta då jag verkligen såg fram emot att få se honom live... men, men...

För den som vill läsa mer om Patrik finns hans egen hemsida här:
http://www.patrik-kittel.com/patrik_englisch/Patrik_2.htm


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0