Årets vackraste vinterdag

Nyss inkommen från en alldeles underbar uteritt med Ella på årets utan tvekan vackraste vinterdag! Inte allt för bedrövligt kallt och en stor underbar sol som skiner över fälten där nyfallen snö ligger och gnistrar i strålarna... Otroligt vackert! Ella börjar turen med att tramsa för en grävmaskin på grannens fält - helt fel ställe enligt Ella och med en sådan start blir det lätt att fjantmonstret i henne vaknar till liv... Nog för att hon försökte tramsa sig ur ett par ställen men icke sa nicke - matte var bestämd på dagens destination, "pallrundan" hägrade. Ella gav upp förvånansvärt snabbt och verkade omvändas till att tycka att det var rätt mysigt ändå. Den lilla spänning hon hade kvar var helt och hållet smitta i rakt nedstigande led från matte som såg ungefär 1 miljon älgspår varpå älgradarn i mig kopplades på av ren automatik... Jag måste komma över det där, bor ju för sjutton på landet och älg är lika säkert som amen i kyrkan (iaf för mig även om jaktlaget inte ens sett en enda älg de senaste 5 åren)... Tycker ju ändå att jag imponerade förra veckan när jag hade en älgko & kalv 40m bort men fortsatte ändå rida, så kanske är jag rätt cool OM vi skulle träffa på en älg när vi är ute i skogen...?! Kanske...?! Inte det?!

OAVSETT hur jag skulle reagera så mötte vi för dagen inga älgar (även om jag är helt övertygad om att det fanns åtminstone 1 st en bit bort, tyckte jag skymtade dess stora lekamen mellan träden) utan vi fick istället en underbart härlig uteritt med galopp på en snötäckt, slingrande skogsväg i solskenet - helt oslagbart!!!

                   

                   

Det är synd att man inte kan fota när man galopperar, eller rättare sagt - JAG - fotar inte när jag galopperar på en spänd Ella i älgterritoriet ;o). Väl tillbaka var jag så inspirerad av det otroligt vackra ljuset att jag sprang ut till hingstarna för att fota dom i hagen, tror jag fick några bilder som var helt okey innan solen försvann - jag får vara så finurlig att köra en cliffhanger här och återkommer helt enkelt med dom bilderna... ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0