Hästande i julrushen måste hinnas det med...

Har återigen haft en fullsmäckad vecka med aktiviteter som avlöst varandra... I måndags kom vi iväg till Åby (trots bedrövliga vägar) med Melsan för att fixa ordning munnen och det var verkligen ingen rolig historia! Vi fick bekräftat att hon hade foderinpackningar, och en stor orsak till detta var inte mindre än 3 (!!) lösa mjölktänder som inte ville släppa. Under och kring dessa var det rejält med gammalt foder som fastnat. 2 satt rätt långt in och var så lösa att dom flytta sig hit och dit mest hela tiden = vassa kanter som skavt mot kinderna och stackars Mels hade HEMSKA sår till följd. Utöver detta var hon "allmänt" vass och behövde raspas (=ytterligare sår i kinderna). Som extra grädde på moset hade hon 2 kompetenta vargtänder varav den ena var "gigantisk" och både behövde plockas bort... Ni förstår ju! Så det var "bara att börja någonstans och jobba sig igenom det" som vetten uttryckte det... I brist på assistent fick jag rycka in som hjälpreda och jag gjorde det nog rätt bra om jag får säga det själv. Mjölktänderna fick dras bort, foderinpackningar städades bort, tänderna raspades och en timme senare var vi klara. Stackars tappra Melsan var lite matt minst sagt. Beslutet togs att vänta med att dra vargtänderna då det redan var mycket för henne,  plus att hon är infekterad i munnen och då var det dumt att riskera ytterligare komplikationer. Vi ska tillbaka i februari på återkoll och förhoppningsvis kan vi plocka dom då. Hua! Melsan går nu på smärtstillande och antiinflammatorisk medicin och har börjat äta lite igen, fortfarande verkar hon tagen och öm men nu verkar det iaf ha vänt, tack och lov!!

Ella fick denna dag nöja sig med att longeras i paddocken för även jag var rätt matt och medtagen. Det tog hårt i mattehjärtat med Melsans upplevelse... Tisdag däremot sadlade jag upp och gick ut sent på kvällen och red i månskenet. Vi galopperade på snötäckta fält och hade allmänt mysigt i kylan. Jobbigare för Ella såklart som fick pulsa på i den höga snön men oj vad det var härligt! Enda nackdelen var att jag (tyvärr) konstaterade att det stod 2 älgar i hagen bredvid där vi var och dom verkade inte vilja flytta på sig. Som så många vet är det att jag har älgfobi utan dess like och det var en bra mental träning för mig att trotsa alla mina instinkter att FLY ÅT ANDRA HÅLLET!! ;o). Ella verkade inte bry sig ett smack så det smittade väl av sig på mig, plus att det var alldeles för härligt hästeri för att backa *hahah* jag säger då det!

På onsdagen skulle vi ha massa aktiviteter med jobbet med start vid lunchtid och hålla på hela kvällen så det var att gå upp i ottan och fixa stallet. Tog en morgonritt med Ella ut på grusvägarna här och Ella skötte sig exemplariskt igen, trots att vi gick själva i mörkret - vågar man hoppas att monstret har landat tro?! Eller har jag munkpepparn att tacka?!?! Oavsett tackar jag för varje ridtur hon håller sig på mattan och hoppas att det fortsätter! Igår (läs tor) fick hon vila då vi hade fullt upp hela dagen innan det var dags att åka iväg till mamma och fira lilla julafton, idag får vi se om jag hinner med et snöritt igen, syster och pappa kommer hit och jag roade mig med att inleda julafton med ett migränanfall... Vi får se vad vi hinner med innan tomten kommer helt enkelt ;o)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0