Dessa beslut...

Just nu slits jag mellan olika beslut vad det gäller det mesta känns det som... En stor grundorsak till detta är tid kontra säsong (läs graden av krångel) får man väl säga. Att det faktum att paddocken nu är frusen ställer till det hästmässigt är det väl knappast någon som blir överraskad av?! Många beslut gäller ju såklart just hästarna och då främst Ella. Ella har ju vilat i en dryg vecka nu och jag måste idag ta ett beslut om hon ska vila eller ej. Jag tycker ju det är bra tidigt att vila henne egentligen och skulle hellre vilja skjuta fram det till nästa år, men med min förbannade förkylning vet jag inte om jag orkar... Men å andra sidan så måste jag ju bli frisk någon gång?! Har gått och grunnat en del på detta och nu när jag skulle sätta det på pränt kände jag ett stort ridsug och ips vips var beslutet taget - jag ska nog försöka få igång djuret ett tag till ;o). Då måste jag bara ta nästa beslut och det är - vilket ridhus??? Har ju säkert förklarat min ridhusproblematik tidigare och nu är det dags att bestämma sig då. Kommer skriva om mina alternativ för ibland ger det sig när man ser det svart på vitt, ni får stå ut eller hoppa över resten av inlägget ;o)...

Alt 1.
ca 1,5 mil, svåra backar där jag redan fastnad i vinter, ljuvligt underlag, inga direkta tidsbegränsningar. Bet gäller per häst

Alt 2.
ca 1,2 mil, bra väg, lite hårt underlag, ej tillgång tis + ons annars bra tider. Löshoppningen är här. Bet per vintesäsong gäller 2 hästar (=klart positivt).

Alt 3.
1 km, bra väg, bra underlag, ej tillgängligt ca 17.45-20.45 vardagar, helgerna bra. Ella brukar dock alltid tilta i detta ridhus av någon anledning. Bet gäller per häst.

Alt 4.
1 km, sådär väg, lite hårt underlag, ej tillgång tis + ons men annars bra... Pris/ mån för 2 hästar = jättebra!

Tittar jag på det så här ser det ju helt klart ut som att 2 st faller bort direkt, nämligen 1 och 3... Fick ringa bort till grannen åt andra hållet och prata tillgänglighet och pengar. Fick en kanondeal med bra månadspris och att det gäller båda mina hästar. Så nu känns det ju onekligen som att dom seglar upp på förstaplatsen :o)... Är ju då visserligen vägen bort, det tar en knapp kvart att skritta bort längs vägen, nackdelen är att dom kör som busar men å andra sidan kanske man kan gå i kanten på grannarnas ängar största delen av sträckan, får höra med dom! Jippie, nu kanske det löser sig med vinteraktiveringen! Skrittvägen dit och hem är ju trots allt helt okey, det är ju ändå framridning ;o). Vad skönt, nu har jag tagit 2 stora beslut jag gått och tryckt på ett tag! Har dessutom tagit tag i och bytt leverantör av gödselhanteringen från 1 dec och snackat med inackorderingarna om ändrade åtaganden och det justerar vi också nu från 1 dec så det känns jäkligt bra just nu! Vad är kvar?? Egentligen inget som behöver tas några beslut om faktiskt. Nu är det 2bara" saker kvar som ska åtgärdas kontra tidsbrist... ;o)
            
              ...och vinnaren är detta ridhus!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0