Liten tröst och nya tag!

Fick 2 bilder av Petra från "bedrövelsens dag" dvs senaste tävlingen ;o). Dessa är från bedömningspunkt 5 och 6 i programmet (av 22) och det var efter den första längningen(bedömningspunkt 6) som all energi fullständigt försvann... Men det blev ju 2 rätt fina bilder iaf. Tack Petra för uppmuntran ;o)




Efter tävlingen har det sett ut följande: mån - uteritt, tis - longerade, ons - träning (bedrövlig), tor - red hemma i paddocken (bedrövligt), fre - vilodag, lör - uteritt med massa galopp (tramsig Ella men bra bjudning), sön - red i paddocken (ok pass men full spruta rakt fram)...

Efter att ha analyserat sönder den senaste veckan har jag kommit till följande slutsats = jag rider bedrövligt!! Har EXAKT samma problem med min inverkan och händer som jag hade när jag började rida ponny för måååånga herrans år sedan och det är inte roligt längre! Att det ska vara så svårt att åtgärda något så basic?! Jag sitter för dåligt och fokuserar alldeles för mycket på "att rida fint", vilket gör att jag sitter och joxar något så kopiöst med mina händer och tycks av någon anledning alltid dra i tygeln när jag vill leda eller ställa. Såklart stör det Ella för jag driver ju samtidigt så det blir ju dubbla kommandon... Grymt begåvat, eller hur?! Men nu har jag bestämt mig - NO MORE!!! Ska rida kurs i 3 dagar nu och efter att pratat om detta med min tränare bad jag henne att vi ska lägga allt krut på min sits och inverkan tills jag vet vad jag pysslar med i sadeln. Sagt och gjort, A gick och hämtade "bågen" (se bild och länk nedan) så fick jag rida med den. Det var... annorlunda....  men hur nyttigt som helst!. Man hamnar ju där man ska vara i sadeln och man får hela tiden en påminnelse om man börjar dra och greja i munnen på hästen. Ella blev faktiskt hur fin som helst och det är ju på ett sätt lite knäckande, samtidigt som det är kanon att få svar på vad som är viktigast att åtgärda ridmässigt. Så nu blir det 3 dagar med "bågen" och det kommer förhoppningsvis leda till att jag kan nöta in känslan och rida bättre?! Hoppas det iaf. Ska se om jag inte kan köpa mig en egen och rida med på hemmaplan också... Efter att ha haft ett par bedrövliga pass med grinig häst som står emot känner jag mig lite lättad och det var riktigt kul idag igen. Nu sitter jag här och känner hur träningsvärken kommer krypande så sakteliga, så resterande dagar på kursen kommer onekligen bli intressant... ;o) 


Bilden hämtad plus mer info: http://www.perfectsit.se/Bilder-och-artiklar.html


Kommentarer
Ann-Marie

Vilken häftig sak den där bågen. Måste kännas jättekonstigt att rida med en sådan innan man kommit in i det. Hoppas du får fortsatta bra dagar på kursen!

2010-08-10 @ 10:55:23
Jennie

Den är kanonbra, men jag ska ju erkänna att man känner sig heeeeelt låst till en början ;o). Blev iaf väldigt stor skillnad på Ella och det var bara till det bättre, så jag är såld på leksaken ...

2010-08-10 @ 22:02:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0