Allt är upp'å'ner...

Det var ju ingen hovböld på Mels utan istället var hon skadad i bogen!!! Hon blev bara sämre över sön-mån och efter visitering av hoven vid lunchtid på mån (visade ingen reaktion) så ringde jag Åby och fick en akuttid. Fick tråcklat in stackars Melsan i transporten och åkte till Åby. Jag har ju fram tills då varit så bombsäker på hovböld men när jag lastade av henne på Åbys stallplan tyckte jag hon såg jättekonstig ut över höger bog...? Väl inne förklarade jag allt för veterinären och sa även att jag reagerade på bogen nu när jag kom dit och mycket riktigt är det ju bogen som är problemet. Tyvärr vet jag inte ännu vad då hon är alldeles för svullen nu för att ta ultraljud. Vi röntgade iaf och kunde utesluta fraktur (TACK OCH LOV!!!) men i och med att hon är blockhalt så fick hon stanna kvar på kliniken, stackars lilla hästen kan ju inte gå så transportera henne igen hade inte varit humant. Så det blev box på Åby så dom kunde observera och ge smärtlindring. På ons gjorde dom ultraljud och hittade en stor blödning på 6 cm djup inne i bogen. Blödningen är för stor för att kunna avgöra vad det är som är skadat, om det är muskeln eller nerven - eller båda?! Så det bestämdes iaf att jag kunde ta hem henne för boxvila där så igårkväll hämtade jag hem den lilla sjuklingen. Hon var ett sant A-barn och gick rätt på transporten och mattes hjärta fullkomligt värkte av kärlek! Väl hemma såg man riktigt på henne hur skönt hon tyckte det var att få komma hem! Det var väldigt sött faktiskt! I och med att hon har en ensambox får hon bo i Filles box så hon har närhet till en kompis, detta verkade vara uppskattat då hon stod parkerad tätt, tätt mot Monkis box nästan hela kvällen. Fördelen med Filles box är att där har jag också kameraövervakning så jag kan hålla koll på henne mest hela tiden. Mycket skönt för orolig matte!!

Idag var det däremot allt annat än skönt. Lilla hästen blev såklart hysterisk när dom andra fick gå ut, och då var ändå Ella och Brio kvar inne en bra stund. Ella blir nog kvar hela dagen, hon får tyvärr offra lite extra nu när "lillasyster" har det jobbigt. Fördelen med Ella är att hon inte bryr sig utan tycker snarare om att få "specialbehandling", passar hennes primadonne-fasoner som handen i handsken ;o)

Fick iaf ringa veterinären och ska få lugnande till Mels som hon kan få på morgonen, kommer ju garanterat bli ett par riktigt jobbiga dagar innan hon accepterar sin boxarrest så det är lika bra att göra vad man kan för att underlätta för henne... Jag säger bara tack och lov för att vi har henne hemma!!! Tänk om man hade haft henne stallad någonstans, herregud sicket meck det hade blivit med boxvila på 3-åring och en busig liten Albin på det. Nu är det ju den enklaste saken i världen för mig att springa ut och in mellan stallet och huset. Tack och lov också att Gustaf har semester!!! Nu sitter jag mest och funderar hur jag ska lägga upp allt, det kommer bli ett rejält pusslande ett tag, men det måste ju bara gå...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0