Alla dessa beslut!!!

Igår var jag på återbesök med Melrose på Åby och det gick över förväntan. Hon har blivit MYCKET bättre och även vetten var positivt överraskad. Det verkar dock som att det faktiskt är bogleden som är skadad och hon fick en ny cortisonbehandling i leden, fortsatt fålla men vi ska börja ta korta promenader varje dag (15 min) så det känns ju bra. Tror Melsan kommer uppskatta att få komma ut lite. Återbesök igen om 2-3 veckor.

Ella är behandlad av kiropraktor igen och som jag misstänkte hade hon samma grej i ryggen som hon hade när hon var 4, dvs hon var lite vriden i bäckenet. Kan ha kommit från att hon rullat fast eller halkat till i hagen men nu ska det var ok igen. Är sannolikt det som har spökat det sista, framförallt med galoppen men jag ska rida henne lite mer ordentligt idag och kolla. Hoppas det är det!

Sedan kommer vi till vad som ligger bakom rubriken, nämligen Fille... Jag har ju konstaterat att jag behöver ha en kompis till honom även detta året. Är ju inte så kul för honom att komma hit till detta kärringväldet och inte ha någon att busa med... Men hur göra? Försöka göra som i år och ha Calle här? Frågan är om Calles matte tycker? Köpa sällskapsponny - har såsat in på en ursöt welshponny född samma år som Fille, hade varit jättekul men inte så "förnuftigt" kanske?! Att ha Fille borta känns inte som något alternativ, jag vill ju börja jobba lite smått med honom och till nyår är det dags att börja löshoppa "på riktigt". I och med att han kommer bli så stor så känner jag att allt jag kan göra nu innan han skjuter i höjden är guld värt. Självklart gäller ju detta även för "kompishästen". Sedan har vi den stora frågan med kastrering eller ej? Vill jag att han går som hingst ett år till eller är det klippklipp som gäller redan nu i höst? Gustaf gillar ju inte att vi ska kastrera, han ser inte vitsen med att "ta bort något innan man vet om han behöver det" ;o). Gissar att det är något manligt?! ;o) Jaja, det blir väl till att fundera vidare ett tag, men sommaren är snart slut och beslutet kommer närmre och närmre med stormsteg....


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0