Hujedamig ett sånt väder!!

Det borde vara förbjudet med sådant här skitväder! Tack och lov gick Gustaf upp imorse fixade hästarna. Släppte ut dom lite senare idag så dom slipper vara ute så länge, var inte helt nöjda med att behöva gå ut i eländet över huvudtaget men ett par timmar får dom allt härda ut... Det funkar jättebra med flocken nu, Calle är helt upptagen i gänget och det är skönt. Nu är det snart dags att vänja av Fille & Selene på nätterna och flytta ihop grabbarna i stora boxen, Selene har fått börja vara själv mellan intag och nattning(fördelen med en tom box) och hon ser ut att uppskatta sin "fritid" ;o)

Det känns otroligt frustrerande idag. Hade massa planer för dagen men tappade fullständigt suget då dom innebar att man var tvungen att gå ut. Kändes mycket lättare att sjunka ned djupare och djupare i soffan och mysa med gosiga sonen istället ;o). Fick iaf ryckt upp mig såpass att jag masade mig ut för att mocka åtminstone (är så skönt att ha det klart innan hästarna ska in). Likt snöbollseffekten såg boxarna ut som kriget pga det senarelagda utsläppet och jag gav helt enkelt upp efter 3,5 box. Behövde få något att äta så jag får energi att göra klart resten. Helt klart en av fördelarna med att ha stallet hemma ;o). Sedan snurrade tankarna i huvudet så jag behövde pausa. Jag vet att inget behöver bestämmas ännu men det hindrar inte mig från att försöka klura ut den bästa lösningen....

Frågeställningarna är följande: 
1. Ska jag betäcka Mellsan till våren?
2. Ska jag behålla och betäcka Selene till våren?
3. Ska jag betäcka en el båda? I så fall vem?
4. Ska jag sälja Världens Finaste Fille?

Agumenten lyder:
1. Att betäcka Melrose hade för det första varit vansinnigt roligt, det var en av orsakerna till att jag köpte henne ju. Jag tror verkligen att det kan bli en fin avkomma som förädlar henne om jag änvänder ex Florencio I som är hetaste kandidaten just nu. Det skulle dessutom innebära att jag ger mig själv lite tid då jag inte behöver rida henne lika mycket om hon är dräktig/går med föl och det är ju på sätt och vis bra då Albin är så liten och kräver lite mer passning... Å andra sidan hade det varit kanonroligt att rida henne... Sedan är det ju den stora och ständiga frågan - kan jag sälja fölet? Dels om tramsiga jag klarar det rent känslomässigt och dels om det blir ett riktigt bra föl, kanske vill behålla till mig själv? Sedan är det ju den ständiga frågan om det finns marknad?
2. Lite samma argumentation kring fölet här, skillnaden är att Selene bevisligen lämnar fina avkommor! Är lite sugen på att använda Figaro igen och det borde ju vara ett säkert kort? Med Selenes föl tror jag iofs att det är lättare för mig att sälja då det är "tvåan". Å andra sidan har jag redan 3 egna hästar, lite dumt att ta en till. Det kostar ju liksom fortfarande pengar...
3. Ja det blir ju en sammanställning av ovan argumentation ;o). Fördelen är ju då att betäcker jag båda har ju fölen sällskap av varandra och jag behöver inte leta efter sällskap.
4. Har nu från flera kompetenta håll fått höra att Fille faktiskt är riktigt bra och att jag borde kunna få rätt bra betalt för honom. Men kan jag sälja honom ändå? Han är ju verkligen min lilla darling ju... Å andra sidan ska man ju hinna med också och 3 hästar är ju kanske väl mycket när jag börjar jobba igen. Vill ju inte att Albin ska undra vem som är hans mamma utan vill ju spendera tid med honom också... ;o)

Dessa beslut...


Kommentarer
Syrran

Som syster tycker jag att du ska ta det lite lugnt ett tag. Ni har så himla mycket att ta hand om som det redan är. Sedan svarar du lite själv på dina egna frågor: "Å andra sidan har jag redan 3 egna hästar, lite dumt att ta en till. Det kostar ju liksom fortfarande pengar...



Å andra sidan ska man ju hinna med också och 3 hästar är ju kanske väl mycket när jag börjar jobba igen. Vill ju inte att Albin ska undra vem som är hans mamma utan vill ju spendera tid med honom också... ;o)"



Bara välmenat. Kram!!

2009-11-26 @ 10:23:46
Jennie

I know! Ibland måste man bara skriva ner det svart på vitt för att tydliggöra ;o)

2009-11-26 @ 15:44:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0