Vi forsätter här på gården med leende från öra till öra

Det är fascinerande vad fort allting går med Fillidutten (japp, smeknamnet dröjer sig kvar *s)!!! Han har redan börjat lägga på sig lite hull och en rejäl portion självförtroende ;o) Selene kommer nog få en handfull med honom för han är en riktigt buspojk *hahaha*... Selene är så underbar, har full koll på varje steg han tar och är så försiktig med sig själv när hon flyttat sig (normalt sett kan Selene vara rätt klumpig) med var hon sätter hovarna. Men lite hönsmamma är hon allt ;o) misstänker att det kommer mer eller mindre per automatik när det är första fölet?!  

Lillkillen var på riktigt upptäckarstråk på kvällen, först hittade han vattenhinken - och kom på att det var ju rätt gott, för att inte tala om LÄTT att dricka - så där stod han och slurpade en liten stund. Därefter förflyttade han sig til krubban, där det fanns kvar kraft som Selene inte hade ätit upp, och det var tydligen jättesmaskigt för där stod han och slickade i sig alla smulorna!! Tilläggas bör att han vid det här tillfället endast var 21 TIM gammal!! Knäppis ;o)

Här kommer fler bilder på lilla underverket, kan inte låta bli ;o)







Dom andra hästarna var förvånansvärt lugna under förlossningen, stod mest och mumsade på sitt kvällshö. Igår däremot, när vi hade släppt ut dom var dom sjövilda! Selene och plutten stod ju inne vilket tydligen fick dom andra att tilta ur fullständigt, tycker dom höll på med jämna mellanrum under hela dagen att ropa efter Selene... För att inte tala om när vi tog ut dom i paddocken - jisses sicket liv det var på pållarna då ;o). Selene däremot uppförde sig toppen igår, trots att hon var inne ensam med fölis, var ju lite orolig att hon skulle bli stressad men det gick riktigt bra! Idag ska dom få gå ut en längre stund så får vi se hur det går. Är ju så fantastiskt varmt nu och fölis var inte direkt imponerad av alla flugor som kom igår ;o)... Idag får vi även besök av Selenes förra ägare och uppfödare, ska bli kul att visa upp hur duktig hon har varit :o)

Vågar lova att fler bilder kommer under dagen - ni får stå ut ;o)


Kommentarer
lizan

Han är verkligen LJUVLIG!!!

2009-05-02 @ 10:24:44
URL: http://lazertomte.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0