Tänk vad roligt det kan vara med lite träd ;o)

Ja, Melrose har även ikväll roat sig i sin älskade träddunge/Miniskog ;o). Det är verkligen "hennes" ställe. Ella verkar vara dö-avundsjuk och kastar trånande blickar efter M när hon går in där... Jaja, funderar ju på att släppa ihop Ella och Brio med Selene & co när jag blir ledig och då får ju även Ella tillgång till den eftertraktade lilla skogsdungen :o). Borde ju inte vara några problem att släppa ihop alla eller?!

Var ju och tittade på betet hos hingstkompisen och även om det var väldigt, väldigt trevliga hagar - stora och kuperade så fanns det 2 st stora "MEN"... För det första var det nästan inget bete, och de första 3 månaderna är betet A och O då han diar så mycket.... Kuperade hagar kan han alltid gå i men de första 3 månaderna får han aldrig igen. Med tanke på hur fin Selene är i kroppen och hur mycket Fille växer så känns det ändå som att dom får bra mat för sitt behov och det är jag ovillig att ge upp. Nästa aber var att det var bara taggtråd runt hagarna! Tycker det är väldigt, väldigt obehagligt med just taggtråd... Det jag klurade på är att även om man vågar släppa med taggtråden (kan jag ju göra det lite senare, efter de 3 första månaderna)? Även om dom bara går ihop i 2 månader så gör ju det mycket för stimulansen... Men det är ju TAGGTRÅD!!!

Hur skulle ni gjort?


Kommentarer
Sara

Jag hade aldrig släppt med taggtråd, oavsett tidpunkt. Hade aldrig förlåtit mig själv Om något hänt. Finns ingen möjlighet att låna hem en unghäst istället och låta dem gå ute?

2009-06-18 @ 09:05:43
URL: http://frogstomp.blogg.se/
Jennie

Har försökt få ägaren till taggtråden att ha sitt sto med föl hos mig istället - men hon vill hellre ha de kuperade hagarna... Svårt att hitta en hingstunge man kan låna tyvärr. Melrose agerar lektant förtillfället men hon är mer intresserad av mat (har gått upp säkert 75 kg) ;o)



Känner ju lite som du med taggtråd - vill ju att han ska ha en kompis men inte till vilket pris som helst!

2009-06-18 @ 09:37:14
pernilla

taggtråd är fö sen förra sommaren förbjudet enl lag att ha i hästhagar så känns inte som ett alternativ.



min vana av hingstungar säger att fram till avvänjning så klarar de sig fint utan sällskap.



2009-06-18 @ 15:29:10
lizan

Jag hade inte heller haft häst i taggtrådshage...



Klippt ur L101 - djurskyddsföreskriften för hästhållning:



8 § Stängsel som innehåller taggtråd får inte användas.

Befintliga taggtrådsstängsel för häst får dock brukas till och med den 31 december 2009. Om sådant taggtrådsstängsel används gäller dock följande.

Stängsel som innehåller taggtråd får inte vara elektrifierade. Elektrifierad elstängseltråd får dock monteras på stängsel som innehåller taggtråd om fastsättningsanordningen utförs på ett sådant sätt att ett horisontellt minimiavstånd av 150 mm mellan elstängseltrådarnas och taggtrådarnas vertikalplan säkerställs.

Därutöver ska taggtråden jordas på återkommande avstånd och elstängseltråden monteras på den sida som djuren hålls på.

2009-06-18 @ 20:28:58
URL: http://lazertomte.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0