Fiorello

Ja den lille skrutten växer och växer! Är helt galet vad fort det går... Han är fortfarande lika charmig och ljuvlig även om man märker att han börjar tuffa till sig och utveckla vissa hingst-tendenser ;o). Han stegrar mycket, VÄLDIGT mycket. Nu har han börjat stegra när man ska ta på honom grimman i hagen och det är inte helt lätt för mumintrollet att brotta ner honom nu, men än så länge har jag koll på honom. Men jisses vad han håller på. Selene har släppt en del till Melrose som nu får hjälpa till att hålla ordning på den lilla huliganen ;o).


Frambenen har blivit riktigt bra, man ser inga tendenser till baletthovar längre vilket är toppen! Bakhovarna har blivit jättemycket bättre, hovis var ute igår och la på nya plastskor bak och vi tror/hoppas att detta är sista gången han behöver det. Planen är att plocka av dom igen nästa vecka för att ge honom ett par dagar/någon vecka utan för att se hur han "klarar" sig. Men det ser väldigt lovande ut :o). Han är hur duktig som helst när han fixas med och nu har han fattat vad stretchingen går ut på och hjälper faktiskt till själv när det är dag. Vi kan kratsa hovarna på honom utan problem - han är verkligen en liten prins!


Däremot har han börjat dra på sig småskavanker! Han har fått ett nytt sår ovanför ena ögat och på ena bakbenet. Inget av det verkar vara allvarligt men ändå... Igår trampade klump-Selene på hans ena hov när han låg och sov, som tur var hände ingenting och vi kunde inte se någon hälta, svullnad, värme el puls... Men ni anar inte vad rädd jag blev!!! Han har även börjat rulla fast i tid och otid, än så länge är det iaf enkelt att få loss honom, är bara att "sätta fart" på honom genom att rulla tillbaka honom men det är nog inte så länge till man kan lösa det så enkelt och okomplicerat... Hoppas på att det ska bli liiite bättre väder så kan dom börja gå ute istället. Ska ringa till tjejen med hingstkompisen också, hon ringde för ett tag sedan men jag har bara inte hunnit. Får ju avvakta lite nu ändå när benen har varit som dom varit och hovslagaren är här med 10-12 dagars intervall... Jaja, det ger sig väl.


Här kommer iaf lite bilder från morgonen, försök att inte titta på det yr-vakna mumintrollet i blå jacka och stövlar... Usch vad jag har blivit stor :o(


Bita, bita, bita... Roooligt!!!


Gosegrisen :o)



Nej husse & matte, jag vill inte ställa upp mig fint idag...


Fina mamsen...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0