Sicken TUR!

Gick upp och parkerade mig i soffan med trött liten bebis efter en kall men härlig hästdag (mamma har ju varit här), funderade en stund över vad jag skulle titta på då Greys slutat och onsdagstablån sällan är upphetsande (är ju något av en expert numer *s)... Zappade runt bland kanalerna och såg till min glädje att 4 tim ridsport PRECIS började på eurosport. Först 2 hoppklasser och därefter 2 tim live dressyr från London!! Med underbara Totilas i startfälet *dreamy*... Så ips vips synes denna härliga onsdag avslutas på ett alldeles ypperligt sätt :o)

Red på förmiddagen idag, innan det blåste upp så fasligt. Visserligen snöade det men det var mer mysigt än motigt. Började med en 35 min promenad ute så Ella fick lite miljöombyte, sedan tog vi ett ridpass i paddocken. Tack och lov hade det inte ännu frusit utan underlaget var istället riktigt bra. Ella var taggad till tänderna och det blev någon bakut här och var plus ett försök till rodeo - men tji fick hon! Idag var matte på hugget. Hon blev rätt fin ändå, inte alls som igår men hon gjorde några härliga travlängningar och var riktigt stabil i galoppen. Vi har ju haft kämpigt att bibehålla stabiliteten i formen i hennes stora härliga galopp så vi jobbar rätt mycket med det nu, måste ju förbättra hennes styrka och kondition inför kommande utbildningsnivå... ;o)

Mockade och fixade maten för att sedan plocka in hästarna. Ella och Melrose hade redan parkerat vid insläppet medans den övriga kvartetten stod och tryckte en bra bit in i hagen, föga intresserade av att klafsa igenom passagen från "storahagen" till intaget *suck*. Fick gå ut och hämta tramshästarna och fick dom eld i baken. Tydligen är det bättre att SPRINGA igenom den jobbiga delen i hagen för då blir den KORTARE?!?!?!?! Jaja, huvudsaken är ju att dom kommer ;o). Min lilla pussgurka Melrose var frusen idag så jag fick plocka fram ett täcke till henne (så syyynd *s). Ska hålla lite koll på Fille också för han har hostar ett par gånger efter intaget ett par dagar, han har ju inte heller någon direkt tjock värmande vinterpäls att skryta med...

Calle börjar ta sig riktigt bra, idag så BOCKADE den lilla skrutten i hagen när dom andra höll på och busade ;o). Han är mer med på Filles buseri men inte helt övertygad ännu... Han har nu lärt sig att vända sig när man stänger tråden vid in och utgång i hagen. Har varit fundersam över vad det är vi velat när vi försökt få honom att vända sig igen när han kommit ut, men nu har poletten trillat ned och han vänder sig så fint. Han är verkligen en riktig liten darling!

Selene är rätt tjurig nu, funderar på om hon påverkas på avvänjningen och det kanske spänner i juvren?! Nu går ju dom bara tillsammans ute i hagen och inget slurkande där emellan. Kylan gör nog sitt också så jag rotade fram ett varmare täcke till henne också så får vi se om det blir bättre...

Nu är det dags att njuta av dressyren - so long!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0