Ännu en produktiv helg...

Jahapp, så vad har vi pysslat med i helgen då...? Jo för det första har vi gjort färdigt staketet till paddocken och Selenes fölbox., bägge grejerna blev kanonbra om jag får säga det själv ;o). Får väl erkänna att jag kan inte ta åt mig så där jättemycket ära över boxen för där gjorde ju Gustaf jobbet, men på paddockstaketet var jag i allra högsta delaktig *hahaha*.

Selene verkade väldigt nöjd över sin stora fina lyx-box på 15 kvm och var nog ganska nöjd över att slippa retstickan Ella!  Det är ju så att Selene har det lite jobbigt nu och den lilla skatan Ella är inte sen att utnyttja situationen utan står och retar stackars Selene... Hygglo! Det som händer med Selene just nu är att hon väldigt rädd om magen (kan tänka mig att fölisen har börjat att röra lite på sig) och hon har ruskiga humörssvängningar. Känns säkert lite läskigt för henne då hon inte har varit med om det innan... Statusen är ungefär så här:

Fillidutten väger ungefär 1,5-2 kg och är ca 40-45 cm lång. Det som händer just nu är att fostrets könskörtlar håller på och utvecklas, när detta sker så produceras ett särskilt hormon - KAN vara en förklaring till Selenes humörsvängningar!! Mycket spännande och fascinerande process som pågår i hennes kropp...

Ella retar inte bara Selene - utan även sin matte... Tror nog hon har lyckats ge mig ett antal gråa hårstrån denna helgen... Igår så red jag i paddocken och Ella var SPÄÄÄND, att de andra hästarna galopperade i hagen hjälpte ju knappast. Vi hade en "härlig" tilt-episod och jag satt lite smålöst igen - andra gången denna veckan. Har ju fått höra på olika håll att det är ganska många hästar som är på tårna nu, men det gör det inte ett smack roligare... Däremellan är hon ljuvlig. Varför kan hon inte bara hålla sig på mattan? Är ju så himla kul att rida henne då. Jag vet att jag brukar tycka det kan vara lite småkul, men nu är det lite väl mycket. Var ute idag med C och Brio och hon var lika tilt ute. Är inte superkul när hon kastar sig handlöst baklänges i nedförsbacke för hon blev "rädd" för 2 hästar... Hoppas på att hon ska uppföra sig bättre i ridhuset imorgon...

Annars är jag faktiskt lite låg för hela grejen med jobbet, det nya varslet och vad man vill göra med allt... Känner mig rätt stressad över det mesta och skulle helst bara vilja ha en veckas ledighet här hemma, bara vara och inte behöva fundera så mycket... Hade varit enormt skönt!



Kommentarer
pernilla

Vi har ett dräktig sto i stallet som också har enorma humörsvängningar nu. Om nån häst tittar på henne blir hon en drake, i nästa sekund är hon sitt vanliga gosiga jag.



verkar som de tycker det är lite otäckt när det börjar röra sig i magen, det kanske spänner och är jobbigt?



hur går det med jobbet, har du fått något svar ang ditt? hoppas du får behålla det.

2008-10-13 @ 10:07:37
URL: http://ponte.blogg.se/
Jennie

Är alltid väldigt skönt att höra att det finns fler ston ute med sådana svängningar - känns ju lite normalt då iaf... Kan säkert kännas läskigt för dom, nu börjar ju fostren växa ganska så mycket.



Vi får inga besked förrän i december tyvärr. Är lite osäker på hur jag ligger till, är ju trots allt sist in - men å andra sidan vet jag att chefen har varit väldigt nöjd med min arbetsinsats. Plus att jag fyller en kvot genom att vara 1 av 2 tjejer på gruppen... Vi får se. Den stora frågan är ju dessutom om man VILL vara kvar...? Blir ju ingen picknick direkt när 25% av bemanningen ska bort...

2008-10-13 @ 10:23:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0