Morgonmummel...

Söndagmorgon, har varit ute och morgonfodrat hästarna och nu sitter jag med en stor kopp te och fleecefilt. Vintern slog till denna helgen, har varit minusgrader inatt också och i egenskap av en otroligt frusen människa kan ni kanske lätt förstå att detta är inte höjden av lycka för mig ;o). Men det är okey, har insett att jag föredrar kylan för då fryser det i hagarna och när det fryser i hagarna blir leran hanterbar... Inget ont som inte har något gott med sig ;o)

Från min plats i soffan på övervåningen ser jag ut över gårdsplanen, katterna är ute och ligger på varsin plats och spanar... Man kan tycka att det borde vara roligare att härja runt nu när dom faktiskt kan vara ute men så är inte fallet. Märkliga djur. Det som lättar mattes hjärta är att än så länge *peppar, peppar* så håller dom sig "på anvisad plats", dvs där jag vill. Är bara att hoppas att dom fortsätter med det får då kan jag ändå acceptera hela grejen med att låta dom vara ute... Jag är ju inte omöjlig på så vis ;o). Hade P & J här igår och P tyckte absolut att missarna ska vara ute och tyckte förmodligen att jag var jättetramsig, men jag kan inte hjälpa det! Är orolig av naturen för mina små raringar... Passade på att rida för P och demonstrera Ellas "flavour of the week", dvs hennes favorit-ticks för tillfället, tack och lov kom vi igenom dom och jag måste nog tyvärr erkänna att många av dom är mitt fel, orsakade av okonsekevent och för lite ridning... Inte bra, och det gör ju såklart att man känner sig lite slapp. Måste bli bättre på att planera mina ridpass och inte bara gå bort till ridhuset och lalla runt. Jag har ju faktiskt ett väldigt tydligt mål med vinterns träning så det BORDE vara den lättaste sak i världen att förbereda mina träningspass...

Då killarna lagade mat till oss (och baljade i sig schyssta mängder bärs och whiskey - tror inte någon av dom kommer vara särskilt pigg idag *hahaha*) fick jag och P sitta och prata häst i flera timmar vilket alltid är lika trevligt! :o) Hon fick träffat Melrose för första gången och hon fick se Selenes tjocka mage - som hon absolut höll med om att den blivit mer "avelssto-ig"... Killarna lagade en väldigt god middag så det var en väldigt trevlig kväll. Lovade att nästa gång får vi åka till dom i Skara, var väldigt länge sedan vi var där... Vill ju titta på P's 1-åring för henne har jag inte sett sedan hon var föl!

Nu börjar det bli dags att pälsa på sig för att släppa ut hästarna, kan inte påstå att jag är jättesugen att ge mig ut i kylan igen ;o). Dagen till ära har jag bara ridning på agendan när hästarna är ute och planen är att vi ska åka till stan för att gå på mässan. Är villa-hem mässa och det kan ju vara kul att kanske få lite inspiration till huset för en gångs skull... Kanske strosa lite på stan om vi hinner... Ska bli väldigt trevligt - om vi nu kommer iväg eller om G är för bakis vill säga;o)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0