Att det ska vara så svårt att få in saker i skallen!

Att det ska vara så svårt att komma ihåg att tänka på vissa saker när man rider... När jag red på P igår påminde hon om saker som jag har hört från 3 tränare jag ridit Ella för - kan någon tala om för mig att jag glömmer av detta gång på gång? Jag VET ju hur viktigt det är att hålla ihop henne på högersidan (japp, sidbyte igen!). Jag VET ju också att Ella är svagare i sin överlinje och därför är det viktigt för mig att rida igenom den ordentligt så hon blir lösgjord och ändå sitter jag där och fisrider... Blir så frustrerad och irriterad på detta... Jag måste verkligen upparbeta en plan inför varje ridpass och sedan verkligen fokusera på just det som jag planerat...

Red i ridhuset igår och Ella var ding, dingare, dingast till en början - skulle INTE gå upp till övre halvan av ridhuset och ville mest gå bakåt rent allmänt... Men jag behöll tålamodet och överlistade monstret och efter en stund hade hon glömt av att hon skulle testa matte och vara tonårsrebell och jobbade istället på ordentligt. Dagens ridpass gick ut på att lösgöra henne ordentligt och när/om det gått igenom öva på skritt/galopp/skritt övergångar.  Efter en lite längre framridning än vanligt var hon väldigt mjuk och fin i sidorna, bjöd på framåt in i handen och var igång bak så jag gick började med övergångarna. Hon gör redan fina fattningar från skritt så där jobbade jag mer med kvalitéten. Övergången från galopp till skritt är svårare (vilket på sätt och vis är konstigt för hon är alltid så himla snabb med att bryta av annars *hahaha*), där blev det till en början ett antal travsteg innan skritten. Men efter ett par försök började hon förstå vad jag var ute efter och det blev skritt direkt! Inte perfekta övergångar på något sätt, men alla är vi barn i början. Är fortfarande för stark i handen i nedgången så Ella blir lite sur och slår emot lite med huvudet, jobbade på att bryta av för sitsen istället men sjutton vad svårt det är. Kroppskontroll på burk köpes!! ;o). Fortsatte lite med detta och sedan travade jag av henne. Blev ett riktigt trevligt ridpass och jag var väldigt nöjd när vi gick hem. Tramset i början var som bortblåst ;o)

Väl tillbaka i stallet hjälptes jag och Elin åt att ta in hästarna. Fixade med Melrose som jag tycker börjar tunna ut lite... Är inte så konstigt - hon växer redigt nu och kylan gör ju att det går åt mer energi för henne för att hålla värmen. Behöver räkna om lite på en "vinter-anpassad" foderstat! Pratade en stund med Elin som ju rockså red för P igår - och var på strålande humör!! Hade fått lite tips och trix för att komma vidare. Var ett tag sedan hon tränade sist så jag kan ju tänka mig hur uppspelt man är då, vet ju själv hur lycklig man är efter en bra träning!! Får väl försöka hyra in P med jämna intervaller som vår stalltränare ;o)

Lämnade stallet nöjd och belåten - missarna låg inne och sov! Var helt slut efter sitt stora äventyr utomhus ;o)

Söndagskvällen tillbringades med en god bok, varvat med tv-serier på femman och avslutades med Casino Royal. Måste säga att jag tycker verkligen att Daniel Craig är grym som Bond, även om filmen i sig är sådär. Tycker det är jättetramsigt att Bond blir kär - känns ju väldigt märkligt och passar ju inte alls med den manly-man som han är! Bond ska liksom inte bli kär! Det passar inte alls ihop!;o)

Börjar åka på en förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går men det känns som att den här blir svår att stävja tyvärr. Sitter på jobbet och snurvlar, får se om jag orkar härda ut idag eller om jag får gå hem tidigare. Känner mig lite febrig så det är ju inget vidare! Ska just ge mig i kast med min forcerade c-vitamin/te kur som jag körde sist. Då funkade det iaf - håll tummarna!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0