Grumpy-inlägget del 2

Vill bara komplettera till förra inlägget -  eller skriva färdigt....
Jag har ju varit ganska skeptisk till "att släppa" helt... Nu är det ju inte lösa fladdrande tyglar som gäller men ha en MJUK kontakt och inte "styra" eller "dra" i tygeln. Kan väl delvis bero på att jag har en del balans i handen och dels på att jag har ridit för andra tränare som tycker att man ska ha ett ordentligt stöd i handen. Om jag "plockar bort" det är jag rädd att hon ska falla isär och bli lång som ett ösregn av detta, men det blir verkligen inte så! När jag får fason på mina sittben så får jag till riktiga halvhalter och Ella kommer upp i manken och med ryggen och in med bakbenen. Samtidigt som får jag ett lagom, härligt sug i handen... Summa summarum jobbar hon i en väldigt trevlig form,  jag kan rida henne rund och lite låg eller plocka upp henne i en mer tävlingsform... Mycket behaglig ridning utan minsta protester.

Är helt fascinerad av detta... Man VET ju att det ska vara så, men att det ska vara "så enkelt"  när man väl fattar och får koll på sig själv är riktigt spännande - och får mig att börja överväga yoga ordentligt ;o)


http://www.shantiayurveda.com/yoga.html

Inser att de senaste inläggen erkänner att jag har inte riktigt FATTAT ridning så bra hittills - men alla är vi barn i början och bättre sent än aldrig... Man kan inte annat än att vara ödmjuk inför denna otroligt fascinerande hobby - och samtidigt glädjas över lucköppningen som ständigt pågår! Är som en adventskalender året om *hahaha*


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0