Bästa sovplatsen?! ;o)


En vanlig dag i stallet...

Så här brukar det se ut när Brio står ute i gången, Melrose kliar och mys-biter... Hahaha... Brio verkar inte direkt lida utav det och skulle hon göra det är det ju lätt gjort för henne att ställa sig åt andra boxraden instället så får hon vara ifred... ;o)


Raringar...

Även Ella var på bushumör och började leka med Christines mössa...



Ni kan tro Ella var nöjd när hon kom så här långt... ;o)

Annars var det en bra dag igår, var i ridhuset och tömkörde Ella och även om hon var PIGG efter efter ett par dagars julslapphet så blev hon så jävla fräck på tömmen!!! Jag passade på att jobba lite extra med galoppen och den blev hur fin som helst. På töm har jag lättare att jobba mer med samlingen än vad jag gör när jag sitter på och det var himla häftigt att de vilken skillnad och kapacitet det finns i henne... Den dagen jag kan rida henne i den galoppen som jag kan få på töm kommer vara en lyckans dag... *dreamy*. Idag får det nog också bli tömkörning för jag har fått nackspärr :o( tyypsikt... Börjar känna mig lite stressad inför programridningen, skulle vilja ha mer övning på programmet innan... Hmm...

Nej, nu är det dags att gå ut och fixa lite. Gustaf är på väg hem med en barack som vi ska ha till sadelkammare, den är hur fin som helst och det ska bli jättelyxigt. Är på säkert 45 kvm, eluppvärmd med dusch och toalett... Nu blir det väl inte att vi drar in vatten förrän till våren kanske men ändå - det finns! Finns även tvättmaskin och fikautrymme :o). Återkommer längre fram med bilder på underverket ;o)

Tjing!

Årskrönika 2008

Så här under årets sista dagar börjar man ju fundera över vad man gått igenom under året. 2008 har utan tvekan varit ett av de mest händelserika åren hittills i mitt liv och det är så man knappt vet i vilken ände man ska börja... Så jag tar det i kronologisk ordning ;o). Starten på året var minst sagt omtumlande med tanke på att vi skrev på kontraktet för gården det första som hände. Att få flytta ut på sin alldeles egna gård är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, en helt fantastiskt känsla...  Visst är det massor att göra men det är ju på sätt och vis en del av charmen (även om ingen skulle vara gladare än jag om det var klart redan *s). När det var dags att flytte hem Ella var det en otroligt häftig känsla, även om jag var så upprymd att jag grät när vi lämnade gamla stallet.. Är märkligt när man står i tröskeln till något man önskat sig hela livet, när man väl är där börjar man nästan tvivla på om det verkligen var det här man ville... ;o). Men jag har inte ångrat en sekund att vi köpte gården och det känns bättre och bättre hela tiden.

En annan helt makalös händelse under året var vårt giftermål... Jag har aldrig varit mycket för att gifta mig i kyrkan och allt det andra. Har alltid tänkt att man skulle rymma iväg och ta i samband med smekmånaden i ett vattenbryn någonstans - tji fick jag ;o). Den som bölade mest i kyrkan var underskriven och jag är oerhört glad att Gustaf övertygade mig om att vi skulle ta det i kyrkan. Har nog aldrig känt SÅÅÅ många känslor i kroppen på en och samma gång, var helt fantastiskt! Hela kvällen blev toppen och enda nackdelen med den dagen var att ingen lyckades fota mig när jag kvällsfodrade hästarna iförd min bröllopsklänning.... ;o)

Nästa stora beslut var att vi betäckte Selene, att avla fram sitt första egna föl är hur häftigt som helst! Jag är så spänd på vad det är som kommer titta ut men jag har en känsla av att det kommer bli något kanonfint... ;o). Även om det är nästan ett helt år kvar så är det nästa familjemedlem som är på gång!

Vi fortsatte utöka familjen med husdjur, Sally och Gördis kom in i vårat liv under semestern och dessa 2 små skruttisar charmade oss fullständigt... Är 2 väldigt charmiga och sociala missar vi har skaffat oss och vi är så glada för dom. Att dom dessutom visat sig vara eminenta på att jaga möss är ju bara en bonus ;o).

Nu slumpade det sig så att vi fick den stora förmånen att få in Melrose i familjen under hösten. Denna otroligt mysiga lilla bushäst passar verkligen in hos oss. Det finns egentligen ingen vettig förklaring hur det egentligen hände, det gick väldigt fort men det var bara meningen att hon skulle komma till oss ;o). Planen var att fölisen skulle bli min "påläggskalv" så egentligen skulle jag inte köpa någon mer häst, men Melrose var oemotståndlig och det stod Familjen Ljungqvist i pannan på henne ;o)...

2008 blev året du jag för första gången i mitt 33 åriga liv äntrade en tävlingbana i dressyr, att det dessutom var på min första egenutbildade unghäst gör att det har varit både ett och femtio berg att bestiga... Hujedamig, att jag ens gav mig in i det var en bedrift bara det *hahaha*. Men, så här med facit i hand  är det inte utan att jag är riktigt stolt över vad vi presterat! På 14 starter har vi:
4 starter på 50 någonting
7 starter på 60 någonting 
3 starter på 70 någonting
Dessa resultat har gett oss 2 fösta placeringar, 2 andra placeringar och 1 tredjeplacering.... Så självklart är jag kanon-nöjd!!! Ber om ursäkt om det blir lite "skryt" men det är ju inte för inte som det är MIN krönika... ;o)

Så för att runda av det hela, har vi ett gårdsköp, ett bröllop, ett föl på gång, 2 katter och en ny unghäst - ganska bra jobbat va?! Kan trots allt detta lova er att om ingenting oförutsett kommer inträffa bjuder även 2009 på stora överraskningar... I slutet av april har vi ju nämnda nedkomst av Fillidutten och till sommaren är det beräknat att min och Gustafs bebis ska födas.... ;o)

Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa!
Kram från Jennie

Fillidutt rapport :o)

Selene verkat ha landat i sin dräktighet och är mycket mer kontaktsökande och social igen, känns väldigt skönt att hon verkar må bättre! Hoppas det håller i sig hela vägen nu för hon är ju så himla mysig när hon är på det humöret.... :o). Jag läste att i andra delen av dräktigheten så utvecklas fostrets könskörtlar och detta gör att det produceras ett speciellt östrogen som ökar fram till dygn 200-260. Kan ju mycket väl vara så att det är detta är en period som varit jobbig för henne men att den processen nu är "klar" och östrogen produktionen har minskat = bättre humör?!

Fillidutten närmar sig nu 240 dygn med stormsteg och nu är det mycket som hänt sedan sist. H*n är nu ca 80 cm och väger 15 kg (kommer väga ca 50 kg vid födseln i slutet av april så det är fortfarande mycket kvar). Fillidutten ser idag ut som ett pyttelitet föl med hovar, man och svans på kroppen.... 
 
Ser ut ungefär såhär. Bilden är som vanligt ifrån:
http://connemaraponny.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=1cfd5d35-7aa7-4cf6-bcba-515e7c970aef&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

Helt fascinerande! Hade man kollat med ultraljud nu skulle jag få veta vad det är för kön på den lilla raringen... Är så spännande - jag vet knappt hur jag ska kunna bärga mig, men det är bara att bita ihop. Har namn klart för stoföl och 2 alternativ för hingstföl men har inte riktigt bestämt mig ännu ;o). Får klura lite till och se vad som tittar ut. Gissningsvis är det ju en mörkbrun liten raring *hahaha*, för jag tvivlar på att det kan bli så mycket annat ur dessa? :o)

Mamsen


Papsen (bilden lånad från http://www.gransbostuteri.com)

Någon som sätter emot på färgen... ? ;o)

I vilken ände börjar man?!

När man har bott i ett hus i 9 månader och fortfarande har 20 o-uppackade flyttkartonger, alla rum ser ur som tillfälliga lagerlokaler, dammråttor börjar verka hotande, man har knappt lampor uppe och i köket har det inte hänt ett smack sedan innan midsommar - i vilken ände börjar man?? Vad är viktigast att fixa? Jag lägger min röst på köket, men tyvärr finns det inte så mycket jag kan bidra med där förtillfället... Gustaf har några gipsväggar kvar att fixa och sedan kan man börja med tapetsering (vilket känns som en milstolpe för övrigt *s). Så vad ska jag göra under tiden? - Ta striden med dammråttorna känns som en högaktuell aktivitet, men det är såååå tråkigt! Inser ju att det är det som är "min" stundande syssla men tänkte bara ta en paus först och förbereda mig mentalt (och såklart beklaga mig lite) inför denna enorma kraftansträngning ;o). Nu när jag tänker på det så finns det ett alternativ till dammråttorna, och det är sanera toaletten på ovanvåningen... Hmmm.... Är verkligen 2 oerhört lockande sysslor *hahaha*.

Vad jag började med innan detta var att byta gardiner i allrummet på ovanvåningen, sätta upp en tavla, bära upp ett bord osv så nu har vi fått en liten arbetshörna där vilket blev himla bra! Det var en lagom syssla för mig kändes det som, inte alls lika utmattande som de stundande aktiviteterna ;o). Vad det gäller sanering av toalett uppe så är ju den toaletten under all kritik! Det var som när besiktningsgubben var här så sa han "denna toaletten är K-märkt, dvs K som i Katastrof" ;o). I själva verket är det en klädkammare som dom bestämde sig för att omvandla till badrum och la mosaik på golvet, satte in badkar, toaholk och handfat. Fuktspärrar etc är inte att tala om ;o)... Planen är att detta badrum ska renoveras och utökas men när det händer i tiden vågar jag knappt tänka på... Vi har lovat oss att göra klart köket och rummet där nere först innan vi påbörjar något här uppe, men jag ska inte sticka under stol med att det kliar i fingrarna på mig att köra igång...

Men nej, nu får det väl vara färdigmyglat från min sida och dags att sätta igång... *suck*

Wish me luck!

Ella aktivering...

Tro det eller ej, men jag har faktiskt hunnit med en hel del med Ella trots allt annat denna helg... Har varit fantastiskt effektiv där jag både stallat och motionerat och ÄNDÅ hunnit åka till alla pit stops vi haft de senaste dagarna ;o). Efter den galna uteritten häromdagen kände jag att här ska liten sprallig häst engageras och tröttas ut, så 23:e red jag i paddocken och fokuserade på lydnad och galopparbete. Övade mycket fattningar och förvänd galopp (serpentinerna i LA:3) och Ella var riktigt, riktigt fin. Hon är inte på långa när tillräckligt stark i vare sig rättvänd eller förvänd galopp och det är inte utan att jag skäms lite grand för detta. Hon BORDE absolut vara starkare i galoppen och jag har nu höjt upp just det till nr 1 på träningsprioriteringen. Tycker att hon känns rätt bra i de grunder som jag har lagt fokus på under hösten och självklart ska jag fortsätta med det, men jag måste verkligen stärka galoppen! Kommer ju såklart inte hinna få tillräcklig styrka i den tills den 4:e men det är bara att jobba på och se hur långt det räcker, är ju trots allt "bara" en programridning... Men som sagt, hon kändes fin och det var ett roligt ridpass. På julafton tömkörde jag henne med cavalettihinder i paddocken. Min bästa man hade ju blixtrat till med världens bästa julklapp - 8 cavalettistöd - till mina 4 bommar... Hahaha, är verkligen en grym hinderpark man äger ;o). Men det var kul, Ella hoppade som en liten tok och verkade tycka det var kanonkul, inga bockningar eller brallningar så jag tänkte försöka mig på en gymnastikhoppning endera dagen :o), ska bli sååå roligt att "hoppa" den lilla skruttan... Får bara hoppas hon håller sig på backen och inte stållar ur fullständigt ;o).

Igår fick hon faktiskt vila, det hanns verkligen inte med något annat, idag kom vi hem rätt sent så hon fick gå i "skritten" i 45 min - dvs promenad med matte i rask takt... *hahaha*, man tager vad man haver... ;o) 

En lååååång julhelg

En lååååång julhelg är till ända... Vill inte verka negativ eller otacksam - men äntligen!! ;o) Jag tycker det är jättemysigt, trevligt och gott när vi väl är mitt upp i det, men det blir ett sådant flängande fram och tillbaka... Ser fram emot nästa år när vi ska fira jul här, då slipper vi iaf lite transportsträckor åt höger och vänster. Hur som haver, vi började 23/12 hemma hos mamma i vanlig ordning. En lagom skara folk med mormor, mamma & R, syster & sambo samt icke att förglömma - Gustaf... Gustaf är nu helt upptagen i familjen vilket bevisades genom att han fick äran att agera tomte i år ;o) och sicken tomte - han var snabb som blixten och tiggde kramar efter varenda julklapp som delades ut..


Tomten var så snabb med att dela ut så det var knappt att man lyckades få det på bild ;o)

Den obligatoriska kramen....

Julafton inleddes i stallet med de vanliga göromålen, inget upphetsande här inte ;o). Vi har ju alltid tillbringat julafton hemma hos pappa men i år så var första året på en ny set up, vi ska rulla mellan syster, mig och papsen. I år var det premiär för julfirande hemma hos syster och M, då dom har köpt nytt hus och flyttar i februari så blir det en one hit wonder kan man säga ;o). Vi hade en riktigt rolig kväll som innehöll inte bara Kalle Anka, julmat och julklappsutdelning även följande:

Ett fantastiskt roligt spel (som min käre make ALDRIG spelat innan, men insåg att han missat något fundamentalt...*s)


Liiite krångligare än vanligt yatsy, men rekommenderas - dock inte om man fått en nubbe eller 2 för mycket då blir det vääääldigt förvirrande *hahaha*

Juldagen åkte vi hem till Gusafs mamma i Jönköping där vi stannade över. MYCKET och god mat, trevligt som alltid och vi fick en kanonfin assistent - så nu ska jag bli en äkta bond-mora och börja baka bröd och annat ;o)

Nu är vi hemma, svärmor hängde med oss och stannar tills imorgon då hon ska åka till Gustafs syster. Så nu sitter vi och jäser i soffan framför på spåret - då är man riktigt, riktigt seg... :o)

God Fortsättning allihopa - hoppas ni haft en skön jul ni också!!

Underbart är kort... ;o)

Hahaha, vad kan man säga?! Jag har sagt det förr och nu kommer det igen... Det blir aldrig tråkigt med en häst som Ella... Men ibland vet man inte om man skrika eller gråta! Det var ju så himla fint väder idag så jag tänkte passa på med en uteritt. Hade alla bra argument för det, ni vet - "vädret", "man får passa på" och favoriten - "är skönt för Ella att få lite ombyte"... ELLER HUR?!?!? Nu var jag visserligen smart för jag övertygade Gustaf om att det var mysigt att han följde med på cykeln, och det gjorde han. Misstänkte att Ella skulle vara lite på tårna, vilket var dagens underdrift. Ridturen började fint och okomplicerat, hon brydde sig inte ett smack om "de vanliga farliga ställena" och var visserligen på hugget men inte överdrivet spänd. Funkade bra tills vi kom till stora bondgården och där brakade allt löst, vi snackar en rodeoshow som får tjuren Ferdinand (när han satte sig på humlan) att verka rena söndagsskolan. Jehow!!! Att jag inte drattade i packen var ett smärre mirakel... Tänk vad en kombination av traktor på tomgång + ett gäng kor i fålla + lastbil kan starta... Kan ju så här i efterhand hålla med om att det kanske var lite väl blåsigt att ta ut Ella efter 10 dagars vila - men jag hade ju för sjutton rastat henne i 2 dagar innan!!! Det som trots allt kändes bra är det faktum att jag satt kvar på bronko-tjuren men hade hon tagit ett par bockstprång till hade jag nog varit kokt ;o)... Är bara att konstatera, den modellen funkar inte ihop med vila :o)

Åh vad jag tycker om att rida!

Idag red jag äntligen igen, och det var jättekul. Ella kändes kanonfräsch!! Första ridpasset efter hennes lilla vila så tänkte jag börja där vi slutade - dvs gjorde övningarna som jag gjorde för den tyska tränaren... och det gick riktigt bra! Är ju väldigt positiv till den typen av övningar och Ella verkar tycka om när matte är fokuserad ;o). Kände inte alls av att hon var styvare i högersidan som jag upplevde när jag tömkörde igår. Tvärtom kändes hon förvånansvärt fin i sidorna och hon hade ett jäkla tryck i traven redan från början, var både positiv och på hugget... Det var så himla härligt att rida igen!!! :o) Tyvärr började det regna när vi ridit en stund, ett sådant där vidrigt blötregn från sidan och jag bestämde mig för att vi skulle vara klara. Hade gärna ridit en stund, bara för att ;o), till men samtidigt har hon ju faktiskt vilat i 10 dagar så det är väl inte fel att skynda långsamt... tjohoo...

Selene har blivit mycket, mycket mysigare igen. Är inte alls lika grinig och draken har inte visat sig på ett bra tag, vilket känns skönt. Måste vara mycket lättare för henne nu misstänker jag och det är bra. Hon har redan blivit stor om magen och jag bara fasar för när hon ska börja växa "på riktigt", det är ju först dom 2 sista månaderna som dom sätter igång ordentligt. Kommer inte få ut henne ur stalldörren ;o)... Kommer uppdatera med hur Fillidutten ser ut efter jul och nyår då dom går upp i 240 dygn!

Hej Hopp

Höjdhoppning på tv

Ärligt talat!! Sitter och tittar på hästhoppning på TV och dom hoppar en mur som började på 1,80, höjd till 1,88 och nu höjd till 2,06!!!! Idioter!!! Är flera hästar som tvärnitat och man riktigt ser hur dom tänker "tror du jag är heeelt puckad eller?!" ;o)... Är ju helt galet - hästarna ser ju varken över eller igenom hindret. Blir ju höjdrädd bara av att titta... Oooaaah!!! William Whitaker är med och har en pytteliten häst  - men den studsar som en liten gummiboll rätt över... Nu är dom 2 som klarat så det blir ytterligare en höjning... Holy cow!

Ella har jag tömkört idag, efter 10 dagars vila var det hon bra pigg och studsig (vilket inte var ett dugg förvånande och orsaken till att jag tog henne på töm istället för att rida *s) men hon blev väldigt fin efter ett tag, såg väldigt fräsch ut. Kändes lite styv i högersidan vilket är ovanligt (brukar vara vänster), får känna hur det känns imorgon när jag sitter upp - är bra sugen nu!

I hoppningen blev det 2 kvar på 2,19 som båda klarade och därmed delade på segern - helt sanslöst duktigt! Hästarna var fenomenala...

Tjohoo idag är det fredag!! :o)

Alltid lika härligt med fredagar måste jag säga, att detta sedan är den sista fredagen innan julledigheten gör ju inte det hela på något sätt mindre glädjande ;o). Nu har jag visserligen lovat mig själv att gå in och jobba några timmar på måndag för att städa upp, sedan fick jag en "härlig" julklapp av min chef - ett avtal på ca 300 sidor som jag ska gå igenom innan 12/1... *yippie*. Tack och lov är detta något som jag kan sitta med hemma så det är ju skönt, och egentligen ganska bra för jag har i ärlighetens namn inte tillräckligt med ledighet att ta ut som motsvarar vad jag planerat de närmsta veckorna - oops lixom ;o). Men jag tar i värsta fall tjänstledigt så det ska nog ordna sig ändå. Ska banne mig vara hemma tills den 12/1, sådetså!


Imorse var Hovis ute och slog på Ellas tappsko (plus Selene som även hon plockat av sig en i veckan) så nu är det dags att komma igång igen - ska bli så himla roligt!!! Tänk vad 1,5 veckor utan ridning gör för suget ;o). Jag har ju planerat in en programridning efter nyår och tanken var ju att känna på LA:3 så det är bara att rycka upp sig ;o). Känns lite smågalet men å andra sidan var det ju faktist målet med säsongen att rida LA:1 och ev LA:3 så why not ;o). Att rida LA:1 som programridning kändes ju också lite onödigt då jag faktiskt har typ 5 starter i år... Hmm... Jaja, Ella är ju trots allt 6 år då så det är väl dags att skruva upp volymen lite *hahaha*


Igår hade vi julfest med jobbet och det var riktigt roligt, alla var på strålande humör och flaggan var hissad ;o). Gissar att hela gänget känner sig ganska så tacksamma för att man har jobbet kvar och att vi har en lång julledighet att se fram emot efter allt jävla strul som har varit det sista halvåret... Det har ju inte direkt varit tidernas roligaste arbetsplats i höst, om man säger så... Men nu börjar det landa i den nya organisationen och förhoppningsvis får vi lite lugnare nästa vår. Det som kan skoja till det är att jag har hört från ganska trovärdiga källor att vår nya ägare kommer att tillkännages i feb/mars någon gång... Kan bli RIKTIGT spännande! Min galna gissning är att vi blir uppköpta av ett ryskt bolag, ett bulvanbolag som i grund och botten ägs av ryska maffian... *hahaha*. Tänk vilken story - Svenska Volvo, från landet Lagom får maffiosos som ägare - är ju tidernas komik ;o). Jaja, vi får väl se vad som händer... Vill dock poängtera att detta är mina högst personliga galna gissningar och såklart inget allvarligt officiellt uttalande bakom....


Bilden är lånad från: www.britfilms.tv/v3/user_files/Image/EasternPromise

Ångest!!!!

Sitter på jobbet och mår dåligt över de rara små pållarna hemma! Har varit blötregn, kallt och uselt väder sedan dom kom ut och jag har ingen möjlighet att åka hem och plocka in dom tidigare idag :o(. Snuttisarna.... Jag VET att dom överlever och dom fick dessutom extra halm utlagt idag som dom mumsar glatt på - men ändå. Är helt sjukt vad klen man är för dom små gosingarna... Dom kommer säkert inte in förrän vid 3-4 tiden, är ju jättelänge kvar ju... Ella som är förpassad till fålla idag (pga sår jag inte vill ska vara i lera och tappade skor) - har visserligen ett ganska tjockt täcke på sig, men ändå!!! Även Selene och Brio är täckade så det är bara småttingarna som går nakna... (Inser själv att det här är är jättetramsigt inlägga men det får ni ta - jag mår dåligt *s)

Anledningen att jag inte kan dra hem är att jag precis kom loss från ett möte och vi ska om 40 min ska ha uppsamling för årets julfest med jobbet, så jag ska ut och roa mig medans raringarna står ute och fryser... - ni förstår ju hur jag bygger upp min ångest ;o)....


I wish...

3 sår och en tappad sko...

Jag kom precis in från stallet, blev promenad med Ella och Melrose i paddocken och därefter fick dom busa av sig lite... En aktivitet som resulterade i 3 sår och 1 tappad sko (samtliga av Ella) - tyyypsikt!!! Hovslagaren kunde inte komma förrän på fre morgon så vi får väl se hur veckan blir... Ella brukar inte vara ömhovad så det är bara att hålla tummarna att hon funkar tills dess. Får dessutom hålla henne på fålla för att undvika lera i såren... *pust*.

Det var däremot ganska underhållande att se Ella och Melrose busa av sig i paddocken, dom hade hur roligt som helst ;o) och Lillhästen har en VÄLDIGT trevlig trav... ;o). Ska bli så roligt när det är dags att rida henne och jag ser verkligen fram emot det... - Även om hon visar enorm potential i att bocka så jag misstänker en och annan luftfärd... *hahaha*

Är en rätt häftig känsla att se dessa båda vackra djur busa runt och dessutom ha vetskapen av att dom är mina... *dreamy*. Är så glad för mina pållar!

Nu sitter jag fast vid TV'n, Titanic visas och jag tycker den är så fin... Känns lite jobbigt att den slutar halv 1 bara ;o)

Hej hopp!

Slappar med bloggandet?

Har insett att jag legat av mig lite med bloggandet... Högst ofrivilligt får jag erkänna, det har bara varit en heeelt sjuk vecka! Sedan måndagens besked om vilka som blev kvar och vilka som fick gå har jobbet varit totalt fullsmäckat (och denna veckan är inte direkt bättre). Dessutom så var det så mycket annat på kvällarna så förra veckan fick Ella vila, tänkte starta igång henne idag men är sådär olidligt trött själv så vette sjutton om jag får tummen ur... Får se om det blir vila ett par dagar till så får hon starta sen, känns lite onödigt att köra på/av... Inte för att Ella verkar lida sådär jättemycket av sin vila ;o). Men det ska bli så skönt från och med nästa vecka när jag är ledig och kan rida på dagarna! Då ska jag ge mina hästar full uppmärksamhet varje dag... Åh, det ska bli så mysigt :o)

Helgen som varit...

Åh, så skönt det är att komma hem!!!! Har haft en bra helg i Stockholm, i fredags var vi på julfest med Gustafs jobb. Det var väl - sådär - i ärlighetens namn... Som respektive så känner man ju inte så många och på det är det bordsplacering så jag hamnade bredvid en kille från Stockholmskontoret och en "respektive" från Jönköpingskontoret. Det var ganska trevligt men inte så mycket mer än så. När middagen var över och jag till slut fick umgås med min man så hade han fått ett par glas för mycket innanför västen kan man väl säga... ;o). Av erfarenhet vet jag att det inte är roligaste kvällen när han är på det humöret så en kollega till G och hans fru skulle tillbaka till hotellet hängde jag på. Gustaf kom senare på natten och hade lyckats förväxla jacka med någon kille så G hade denna personens hemnycklar och den andra personen hade G's plånbok - lyckat va?! iofs ganska komiskt att dom hade helt identiska jackor, samma storlek... Jaja...

På lördagen bytte vi hotell till Sign, ett hotell ganska nära stationen som har Selma CitySpa. Sedan gick vi ut på stan, lunchade på Wok House som har grymt god mat och sedan blev det lite shopping. Var rätt sega så vi gick tillbaka till hotellet och slappade. Blev middag på hotellet och sedan kollade vi på senaste Batmanfilmen på TV, den var helt okey. Är rätt sorgligt att se Heath Ledger i sin sista roll - men som han gjorde den!!! Grymt!!!

På söndagen var det dags för spa-behandling och jag lyxade till det med den långa varianten. Höll på i ca 2 timmar och fick först kroppspeeling, sedan en lerinpackning över hela kroppen, ansiktsbehandling, ångbad och avslappnande massage... Heeeeelt ljuvligt!!!! :o) Kan absolut rekommendera detta till alla! Gustaf tog massage, bastade och badade i den heta utomhuspoolen. Därefter tog vi en Ceasarsallad och var allmänt nyttiga ;o)....

Är nöjd med helgen i allmänhet och behandlingen på söndagen i synnerhet men det var väldigt skönt att komma hem... Vi har insett att vi är så himla nöjda med vår lilla gård, Ellabo är verkligen HEMMA för oss och det känns kanon.... Hästarna mådde fint och vi fick gosat lite innan det var dags för kvällsmat. Melrose är alltid så himla kelsjuk när man kommer och till och med Ella bjussade på mys - halleluja ;o). Ella har ju vilat sista veckan, har varit så himla mycket annat så istället för att stressa för att försöka hinna, och ha dåligt samvete för att man får köra snabbvarianter bestämde jag mig tidigt för att ge henne en veckas paus. Ett beslut jag varit riktigt nöjd med. Så imorgon kör vi igång igen, har ju bokat en programridning den 4/1 och planerar att rida LA:3 så nu får jag köra hårt under julledigheten ;o). Inser ju att vi inte är helt klara inför den klassen men det är "bara" en programridning och det kändes roligare med den klassen än LA:1- dessutom var ju min plan att hinna starta LA:3 innan säsongen är över så why not lixom ;o). Får gå lite som det går, tycker programmet verkar kul och det är ingen ryggning - Me like ;o)... Får jobba lite mer med förvända och övergång galopp-halt... Jaja, det blir vad det blir... ;o)

Lillebror 25 år!!!!


Idag fyller min lillebror 25 år, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!!

Mitt hjärta blöder!!!!

Sådant här är bara för mycket för mig... Underbara lilla hunden....
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948988.ab


Jag vill adoptera raringen...

Dressyrträning för tysk GP-ryttare - hur gick det då?

Först vill jag bara säga att på det stora hela tycker jag att det var en bra träning! Är ju alltid svårt första träningen för ny instruktör; man vet inte hur dom bygger upp sina träningar, hur mycket eller lite dom pratar och man vill ju samtidigt visa att man inte är något som katten släpat in... Tyskan E höll träningen på engelska och även om jag är bred i engelska så kan jag ju inte ridtermer som ett rinnande vatten men det gick rätt bra ändå. Det stora problemet var att hon pratade precis HELA tiden!! Munnen gick som ett smatterband och första kvarten försökte jag faktiskt lyssna på ALLT hon sa och samtidigt göra det hon bad mig om... Insåg ganska snart att jag fick börja koppla på selektiv hörsel, i och med att hon upprepade allt hundra gånger (typ om man travade på en 15 m linje så sa hon "trot, trot, trot, trot" i varje travsteg så då förstår ni kanske lite hur jag menar med "selektiv hörsel"... Var ju inte så att jag struntade i vad en person som tar 800 pix för 45 min sa... ;o). Sedan gissar jag att hon sa det i varje steg för att behålla takten men jaja...


E arbetar utifrån ett system som bygger på (om jag fattat rätt) att man har en bra bas/grundridning där hjälperna är separerade ifrån varandra och man har en stadig ram (mycket bra för övrigt). Hon vill att man jobbar med koner, i början red jag på en yta av 15 x 15 m med en kona i varje hörn och utifrån denna fyrkant byggde hon upp sina övningar. Hon vill att man utgår ifrån en mentalt och fysisk avspänd häst så hela tiden kommer man tillbaka till ett läge där hästen är avspänd och jobbar låg och rund med bra tryck bakifrån... Jag tänker inte gå in på var och en av övningarna för då kommer jag ha skrivkramp i fingrarna, men kontentan var att man har hästen duktigt inramad i yttersidan och böjer för inner skänkel. Man jobbar med tempoväxlingar med mjuka övergångar och att man ska ha ett bra och stabilt grundtempot... Utifrån detta grundläge ska man bygga vidare för att ta sig igenom utbildningsskalans olika steg för att nå nirvana... *hahaha*. Hon använde ju såklart inte ordet nirvana, men vi alla strävar ju efter att ha en mjuk, välriden och välutbildad häst och det här är absolut en bra väg att gå. Var mycket nöjd efter träningen. Jag älskar ju den typen av övningar, man får lite spelregler och en agenda för passet, och slipper tänka ut det själv ;o). Detta är något som behövs för att jag ska fokusera bättre och det är lite samma för min häst. Ella har ju (precis som matte *s) rätt mycket sus innanför pannbenet och blir lätt distraherad av mer spännande saker så här får hon ju fokusera för det händer något hela tiden... Mycket bra övning och jag ska absolut använda mig av den i framtiden...


Efteråt fick jag beröm för Ella, hon tyckte hon var käck och hade grymt bra skritt. Hon tyckte jag red trevligt och hade en bra grundsits... (Kanske tillhör hennes repertoar med komplimanger till nya ryttare men det tänker jag inte låtsas om ;o) utan ta det för en komplimang)... Smicker om Ella funkar ju ALLTID *hahaha*.

Så glad, nöjd och stelfrusen tänkte jag köra min pärla hem igen. Gustaf hade stannat till innan min träning börjat och hjälpt mig baxa in bussen mellan alla bilar (är fortfarande inte helt självgående vad det gäller backa den i trånga utrymmen) och hade lämnat nyckeln i tändningen sa han... Så när jag satte mig i bussen och skulle starta - tror ni att nyckeln satt där?!?!?! ELLER hade vimsiga Gustaf lagt nyckeln i SIN jacka och åkt hem???? ;o) Japp, PRECIS så var det så han blev inte HELT nöjd när han insåg att nyckeln behövde förflyttas från Ytterby till Säve i ilfart ;o). Tur för honom så var Elin på väg hem och hon körde förbi och lämnade nyckeln till mig - med ett stoooort leende på läpparna *hahaha*. Stackars våra inackorderingar som får stå ut med Herr och Fru Grymt Vimsiga ;o)...


Så till slut kom jag äntligen hem och kunde roa mig med att mocka till mina hästar - höpåsarna fick Gustaf packa - som "straff" för att han lät frugan få vänta 20 min på nyckeln i kylan  - är ju inte mer än rätt...*smile*

Då var man kvar ett tag till...

Ja, det var positiva nyheter på jobbet idag. Min korta anställningstid till trots hade cheferna lyckats behålla mig och jobbet är säkrat... tills nästa gång iaf ;o). Är såklart väldigt skönt att veta att man inte är arbetslös efter jul, men samtidigt är det ju inte utan att man klurar på vem som drar det långa strået - vi som blir kvar men överhopade med jobb - eller dom som får gå... Gissar att framtiden får utvisa detta helt enkelt. Vill verkligen inte låta otacksam eller negativ men faktum kvarstår
1. 25% nedskärning på personal
2. Samma arbetsbelastning
3. Fortfarande allvarliga ekonomiska problem i företaget

Men ÄR tacksam att jag har mitt jobb kvar!!!! Och jag trivs bättre med att ha mycket att göra, så det blir nog toppen! :o)

Don't you just löve weekends?!

Ännu en härlig (men Kall) helg lider mot sitt slut... Känns lite hemskt men jag vill verkligen inte till jobbet imorgon, Dagen D är här! Inte för att jag egentligen är så jätteorolig för egen del, men oavsett kommer morgondagen förändra väldigt mycket för dom som blir kvar... Jag väljer här och nu att inte kommentera mer än så utan avvaktar morgondagens redovisning om min arbetsplats nya organisation...

Så - för att knyta tillbaka till min härliga helg så har den i vanlig ordning innehållit häst, katt och make och i vanlig ordning varit alldeles för kort ;o). Igår lördag var det premiär för Melrose att börja se sig omkring i världen. Gick på en kort promenad och hennes ögon höll på att hoppa ur ögonhålorna ;o). Lillhästen tyckte det var SÅÅÅÅÅ spännande... Hon uppförde sig ändå riktigt bra, 4 ben i backen och inga stolligheter... Matte mycket mallig! Vi hade med oss Brio som sällskapshäst och därefter hjälpte jag C att tömköra Brio för första gången. Hon var jätteduktig och rör sig riktigt, riktigt trevligt. Det var roligt även om vi fick ta en liten dust eller 2 innan vi kom överens om hur man skulle uppföra sig ;o). Inget konstigt alls - skulle snarare bli förvånad om hon inte hade lite åsikter första gången (Brio alltså, inte C) ;o).

Ella red jag i paddocken och hennes högerbog levde ett eget liv till en början men blev helt okey efter en stund. Får såklart skylla mig själv för att jag inte red i fredags! Var återigen trött och lat efter en lång vecka på jobbet och en förkyldning i kroppen. Var lite samma på träningen i torsdags (rapporten uteblev pga översvämmningen). Ella var tjorvig till en början, särskilt med högerbogen men fick ordning på henne och kunde rida andra halvan av träningen med en bra känsla. Jobbar mer och mer med skolorna när hon har kommit loss och igång - och det är skitkul :o). Känns som sagt lite trist att det är dags för juluppehåll, men A kommer troligtvis ha träning någon dag i mellandagarna så hon lovade höra av sig. Har ju anmält mig till en programridning för Britt Hammar helgen efter nyår så det är bra om man har en genomkörare inför det. Tänkte rida igenom LA:1 för henne - om jag får plats vill säga, har inte fått bekräftat ännu...

Idag red jag Ella i paddocken och hon var riktigt fin, mycket fokus på att mjuka upp sidorna och hålla den där bogen på plats ;o). När den är där så är det en fröjd att rida, hon blir som smör... *dreamy*... Som alltid är det såklart så mycket lättare när man faktiskt rider på det man påbörjat dagen innan ;o). Usch, är så trött på mörker och kuyla - redan!!!

Melrose fick sin andra promenad, denna gången följde storasyster med som draghäst. Vi gick en liiite längre promenad idag och längs den grusvägen fanns det JÄTTEfarliga vägskyltar, först en rund hemsk gul och röd sak med "20" på ;o) och sedan en sliten en för "lekande barn".... Men Melrose var duktigt och hälsade fint på skyltarna ;o)


Det var riktigt mysigt med en söndagspromenad med "familjen".... :o)


Annars har det varit allmänt härligt, god mat och dryck, fikat och myst hemma i soffan... Ah, varför kan det inte vara helg jämnt?! Ooops, kanske inte ska säga så - kanske blir sant imorgon... ;o)

Bildbomb...

Imorse hade jag en fotosession med mina bushästar i paddocken, är ju så trist i hagarna nu när det är så lerigt så jag tänkte dom kunde behöva rasta av sig lite... Och visst var det så ;o). Här följer ett axplock från dagens bildskörd...

Jag kan bocka!!


Fast jag är söt också... ;o)


 
Storasyrran kan allt också ;o)


Vi är nog lite dinga bägge 2... ;o)


Men vi kan allt vara fina också....

Sjöhästar?

Idag har det varit fullständigt kaos!!! När jag kom ut i stallet imorse hörde jag vatten som rann - och det bådar INTE gott!!! Tänder lampan i stallet och möts av en vattentäckt stallgång, kanske 5-6 cm i hela stallet... *suck*. Hästarnas boxar var även dom vattentäckta mer eller mindre. Så det var bara att ringa ut Gustaf som låg och sov å sen sätta fart. Är inte helt enkelt att få ut så mycket vatten kan jag tala om, men trägen vinner och en timma senare hade vi besegrat utmaningen. När stallgången var tömd hade hästarna ätit upp sin frukost så vi släppte ut dom och gick loss på boxarna. Fick ta ur mellan 1/4 - 3/4 av spånet i alla 6 boxarna... *pust*... Så denna fredagsmorgon har inte varit den roligaste i världshistorien direkt...

Orsaken till läckan var vattenslangen som hade läckt. Finns ju ett "på/av" handtag och den hade lyckats öppna sig lite och då vart det ju kört... Det som var lite extra tyyyypiskt  var att jag brukar morgonfodra hästarna vid 5:45 men idag var jag så j-la trött så jag kom inte upp ur sängen förrän 7:30... De där 2 timmarna med vattenflöde hade man ju klarat sig utan ;o). Samtidigt får man ju tacka sin lyckliga stjärna att orsaken till vattnet inte var "värre" än en läckande slang!

Katterna var ju bara för söta - dom kunde ju inte gå in i stallet och var helt förstörda för detta, stod på dörrkanten och tittade med ledsna ögon... När vi väl hade fått bort vattnet studsade dom glatt ut men då var det ju fortfarande fuktigt så dom gick och skakade av tassarna hela tiden - såg jättekul ut ;o). Söta, söta katterna...

Kom till jobbet vid halv 12 idag och det stora skämtet här för dagen är "titta nu kommer hon med sjöhästarna"... ;o)


Gustaf in action ;o)

Me like ;o)

Fick precis mail av Gustaf och tydligen ligger detta i det hotellet där vi ska bo nästa helg i Stockholm... Hm... Kan nog hitta en behandling eller 2 som skulle funka ;o)


http://www.selmacityspa.se/

Julklappstips :o)

Nu är dessa lokaliserade i Stockholm - men man kan ju ändå använda det för att få lite inspiration och hitta motsvarigheter runt Göteborgsområdet :o)

Vet exempelvis att HagaBadet har en hel del varianter under kategorin "hälsa"... Ett litet tips bara... *hahaha*

http://www.upplevelsepresent.se/sv/

Svammel...

Jag känner ett otroligt starkt behov av jullov nu! Har gjort en "nedräkningskalender" och det är 11 arbetsdagar ("vinner" 1 dag då jag är ledig den 12/12 för att åka till Stockholm den helgen) varav en av dessa 11 dagar är bara halvdag då vi ska ha jultrevligt med jobbet... Inte helt oövervinneligt iaf utan till och med att man kanske kan stå ut ;o). Får ju erkänna att Stockholmshelgen känns ju som ett trevlig inslag på vägen... Annars är det helt okey, har inte riktigt accepterat mörkret ännu och är konstant trött, soffan känns som min bästa vän förtillfället ;o).

VBE (Världens Bästa Esmeralda *s) fick vila i måndags och igår longerade jag henne i paddocken - jisses - det var sprätt i dom där benen!!! Har ju lärt mig att Skrutthästen samlar på sig en massa energi när vi är i väg och tävlar, även om hon är lite smågalen när vi väl är ute... Känns bra att låta henne få busrasta sig lite efter dom tillfällena. Tur var väl det, gissar att det inte hade varit urball att sitta på den där Bronco hästen igår ;o). Idag däremot ska vi försöka oss på lite mjukgörande arbete inför träning med A imorgon - ÄNTLIGEN!!! Känns som en smärre evighet sedan då jag inte kunde i torsdags och gången innan var inställd pga sjukdom... Tyvärr kan jag inte de 2 sista gångerna innan jul pga olika anledningar så om jag har otur är detta sista träningen innan jul :o( - förutom på måndag då jag ska provträna för Elke Funk-Hess (tysk GP-ryttare) som kommer ut till gamla stallet. Det ska bli spännande. Har förstått att hon sågar ner ryttaren till beståndsdelar första ridpasset så det är väl bara att stålsätta sig för detta ;o). Men det ska bli lite kul samtidigt, hon verkar ju väldigt kompetent så det är förmodligen bara nyttigt... Men det är ändå trist med juluppehåll från sin vardagstränare!!

My little phoney...

Nu har jag äntligen fått köpt mig en ny telefon, och det förnuftiga valet blev:

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/c702?cc=se&lc=sv

När jag läste att "Denna telefon är konstruerad för en aktiv livsstil. C702 uppfyller standarden IP54 (Ingress Protection) - den är damm- och stänktålig. Så nu kan du njuta av friluftslivet oavsett väder", kändes det som en ypperlig hästägartelefon ;o). Med tanke på hur många gånger man har torkat en blöt telefon som legat i fickan eller städat den ifrån hö-bös tror jag det blir kalas... Att det sedan var en bra kamera, navigationssystem och vad sägs om "Vandra, spring, gå - telefonen har Tracker, ett träningsprogram med GPS-stöd. Tiden och sträckan visas på skärmen tillsammans med information om hur mycket energi du förbrukat" - tror ni jag kommer börja träna nu när jag fått tag på en sådan ypperlig träningsleksak?! I think...not...?! ;o)

Toppen92.blogg.se

Vardagslogistik, hästar, renovering och att finna sig själv och

RSS 2.0